Фестивален пътепис: Horizon 2016 – втора част

horizon 2016

Фестивален пътепис: Horizon 2016 – втора част

Здравейте, прЕатели. През изминалите няколко дни бяхме на един уникален зимен фестивал в Банско, за който желаем да ви споделим. А и не сме се чували отдавна, така че няма причина да не ви зарадваме с кратка статийка от поредицата „фестивален пътепис„. Започваме!

Horizon Festival 2016 се случи и тази година в мега-якото Банско. Фестивалът предлагаше какво ли не – от музика (за което основно бяхме дошли), през ски и сноуборд, спа, минерални басейни, пейнтбол и т.н. (виж програмата по-долу)

h1

За жалост и тази година нямаше как да се посветим изцяло на Horizon-a, така че, няма как да знаем как е било първите дни. Въпреки редица перипетии, все пак успяхме да стъпим в Банско във вторник, 15-ти март, за втората половина на фестивала…

113След традиционните бири, шкембе и масури се осъзнахме в бар Pirin 75 на едноименната стръмна уличка. Хвала на персонала на последния, които ни третираха така персонално (обичаме да бъдем третирани персонално – б.а.). От екипа на вашата щура медия се подготвяхме за щурм в нощния живот на Банско. Както и да е, купонът започна в подземието на х-л Gardenia с твърд DnB звук от легендарния UK лейбъл Metalheadz, които чупеха мрака. Сериозно, Goldie и компания изринаха, заляха, избухнаха, изригнаха и прочие (каквото още можете да се сетите) пред тълпата, жадна за музикални (и не само) удоволствия. В програмата на вечерта се включиха още и DLR, Doc Scott, Felon MC от Metalheadz, както и нашенците High Roll, които по нищо не отстъпваха на UK легендите. Абе, партито си беше massive, само ние да не бяхме толкова счупени (супер счупени – б.а.)… Въпреки многото възможности за продължение на купона на няколко локации, решихме, че е време да „ударим една глава„…

Вторият ден (за нас) на Horizon 2016 – сряда, 16-ти март, стартира свежо и почти слънчево. Заизкачвахме се на магия (въпреки липсата на бяла гривна) към двете сцени, разположени над Банско, в близост до пистите – Mountain Creek и Secret Hotel. По стар навик, решихме да слезем първо на по-ниско разположената Mountain Creek, където партито явно още не беше стартирало. Продължихме пеша нагоре, любувайки се на прекрасната природа (One Love for the Nature! – б.а.). Пристигнахме пред Secret Hotel малко преди страстите да бъдат охладени (от провеждалия се там Snowlympics, каквото и да е това – б.а.) и малко преди партито да стартира „както си требе„.

Кратък тийзър от атмосферата:

https://www.youtube.com/watch?v=uWYt49Nw6M4&index=1

В по-късния етап на вечеринката решихме да се спуснем към Mountain Creek за live-a на Channel One , Gorgon Sound, El-B и Stay One. Реге и дъб вибрации се лееха над сцената, а мракът тъкмо се бе спуснал, за да бъде магията пълна. Доброто осветление правеше магията двойна, а подробностите оставяме за някой друг текст… Видео с кофти качество от сета на Channel One, които между другото са и саунд система (FYI), можете да видите тук и тук .

Как приключи вечерта в сряда, не сме много сигурни. Спомняме си, че си легнахме, за да презаредим за час-два и се събудихме около 2 и нещо, а докато се зачудим да ставаме ли, стана 3. Е, и утре беше ден, нищо че партито продължаваше с пълна сила във всеки един момент. В последствие разбрахме, че Lady Leshurr не е присъствала, поради инцидент (катастрофа на път към летището в UK – б.а.), за което не знаем повече. Както и да е, Âme, Gentleman’s Dub Club, DJ Format, The Four Owls и други със сигурност са се погрижили да няма съжаляващи. Освен пропусналите/проспалите като нас. 🙁

Третият (за нас) ден от Horizon 2016 – четвъртък, започна максимално свежо. Слънце, планина + музика – какво друго му трябва на човек? (е, сещаме се за още 2-3 неща, но не те са водещи в случая – б.а.). Заизкачвахме се в празния бус нагоре към сцените до пистите. Предстоеше ни рап вечеринка в Mountain Creek  – Fliptrix & Verb T, Leaf Dog & BVA, Molotov и Ocean Wisdom, deamn!

По стара традиция слязохме над сцената Mountain Creek, където все още беше сравнително пусто. Решихме да се „разтикаме“ нагоре и да се полюбуваме на слънчицето и планинката. Сняг почти нямаше (за справка видео), което обаче, не ни попречи да се окаляме, социализирайки се с добри стари приятели.

Партито продължи нагоре (към Secret Hostel), после надолу (към Mountain Creek) а в последствие се озовахме и в страхотен минерален басейн, благодарение появата на един добър стар приятел, гъст с организаторите. Но сега, по-подробно за сет-а на High Focus по-рано същата вечер (не за друго, а понеже са рап, нали – б.а.):

Часът беше около 5, 5 и нещо, а слънцето все още припичаше, когато слязохме обратно на Mountain Creek за частта на UK рапърите от High Focus. Първи на сцената се качи Fliptrix, за да надъха тълпата за истински хип-хоп (ХИП-ХОООП!!!). Последваха Leaf Dog и BVA, видеа от които можете да видите във видео плейлистата по-долу. Кулминацията се покачи, когато на сцената до Fliptrix изскочи и Verb T (един от любимците ни от крюто, by the way, виж видео), а какво точно стана, когато на сцената изскочи Ocean Wisdom, направо няма да ви разправяме. За нещастие, батерията на камерката ни беше completely dead, така че, единственото, което ви остава е да хвърлите един поглед на този неугледен бърз видео тийзър, сниман с телефон.

Та, квото било било. Ние се разбихме, а партито тепърва продължаваше. В последствие последното премина през jungle pool party и продължи в Jack’s House с Congo Natty feat. Congo Dubz & Iron Dread, Scar Duggy, Boyson и нашият прЕател Лазар, aka Selector Lazy Face.

За пропусналите – да съжаляват.

Поздрави и до нови срещи, прЕатели!

Видео плейлист тук: