Representa Hip-Hop Mini Fest: Flash-беци от мазалото!

Representa Hip-Hop Mini Fest: Flash-беци от мазалото!

Здравейте, прЕатели.

Ако сте преживели съботния хип-хоп кОпон (който си беше цял фестивал – гуляй за душата на БГ хип-хоп фена), значи може би четете това. В случай, че не сте – ще уточним – това е статия за Representa Hip-Hop Mini Fest, така любезно спретнат ни от особено страхотните напоследък Phat Bride. Започваме!

Първоначално партито бе обявено от 20:00 ч., което в последствие бе променено на 19:00 ч., което с нищо не промени нещата. Предвид дебелия line up очаквахме всичко да мине доста „на тъгъдък“, което, обаче изобщо не беше така. Явно нито организаторите, нито самите артисти са бързали. Което бе супер! Все пак тва е хип-хоп парти, а не нърд-гиийк-метълски концерт или нЕква безплатна поп-шитня на жълтите павета, претендираща да бъде фестивал, като Coca-Cola Happy Energy Tour, например. Или пък опера. Но за това по-нататък…

По традиция партито бе подгрято от DJ-ите на Sofia Finest. Името им не е случайно. Последните буквално „разпалиха“ хипхоп-а в голямата зала на Mixtape 5 на 31-ви януари. Да добавяме ли повече?

Вокалната част бе открита от легендите – FARS, репрезентващи лейбъла Illmate, които са като ракията (с времето стават по-добри – б.а.). Негъра и Нешев бяха отново на ниво “flying minds” . Хей, Нешка, хей, Нигга – на метри от земята сте! Евала, че ви има! И на Phat Bride, че ви държат в играта. Не спирайте, прЕатели, БГ рап сцената има нужда от АКТИВНОТО ви присъствие! Така, че… действайте и да си знаете!

DSC_5368В по-късен етап от вечерта неусетно бяхме просмукани в „черната нирвана“ на The Black Opera. И това – малко след като партито бе любезно вдигнато музикално (разбирай – high-нато) от инструменталният гений 14КТ. Пичовете с белите маски определено ни (или поне – ме) отведоха в други музикални вселени. Виж кратко видео от шоуто им тук.

Е, накрая ма-а-алко ни понатежаха – една идейка, откъм време, и то, не поради качеството на тяхното изпълнение, а чисто и просто от любопитство да видим и останалите изпълнители. И все пак изпълнението им бе поне… супер. Чуй последния албум на The Black Opera „The Great Year“ тук, разгледай техни „видео демонстрации“ в тубата и спри да хленчиш, че било swag и нямало послание, ‘щото т‘ва е музика, бе бате, не може само аудио-литература!

Признаваме си, че бехме зажаднели за нещо бяло, но изскочилият в следващия момент странен висок пичага ни дойде малко… странно. На сцената бяха Animal Nation, или, сякаш, поне част от тях – Tall Man и DJ. “A Great Impression of a Charming Young Gentleman”, при това противоречива такава, кво да ви кажем. В крайна сметка обаче, мислим, че Tall Man е велик, понеже ни подари EP Албум, (също) носещ мега оригиналното название „A Great Impression of a Charming Young Gentleman“, не заради друго. Всъщност не – и заради това, че по едно време последният пееше (т.е. рапираше) буквално търкаляйки се на земята, което ние определено смятаме за велико и супер истЯнско. И кво още?…

Малко по-късно на сцената най-накрая стъпиха и дългоочакваните канадци от лейбъла Stealth Bomb Records – Snak The Ripper и Jaclyn Gee, подкрепени от Caspian. На сцената първо се изля „меденото“ гласче на Jaclyn Gee, която, по мнение на феновете и екипа, е супер мацка. Някои от екипа ни си имат едно наум към творчеството й, но последното се дължи само и единствено на липса на музикален вкус, може би, и не представя мнението на екипа на DJambore.com.

DSC_5521Супер накратко – Snak уби, Caspian доуби, а Fliptrix и Verb T, както и холандците още дори не бяха излязли на сцената. Не знам какво да добавим, в този момент бяхме в откровено неадекватно състояние, и то не заради бирите или билки. Заради музиката ли, няма да уточняваме, но беше прекрасно мазало в максимално позитивния смисъл, откъм атмосфера на концертна изява. Мега, мега…

P.S.

Стана к‘во стана и – на сцената Verb T и Fliptrix. Злите гении и UK хип-хопа, репрезентващи High Focus, бате! А ние вече дори не знаехме „за кво стаа въпрос‘“. Аман! Можем само да обобщим, поради късния час и всичко останало, че тези двамината просто сцепиха. А също така – и че Verb T е един от най-добрите лирици и рапери (може би) на този клет свят! Само чуй Where You Find Me и Medicate и ще знаеш (ако разбираш – б.а.).

„А какво стана после?“ – е въпросът, който вече ме гложди вече цял ден. Просто не можахме да доизгледаме live-а на холандските хард кор трю хеадз рап машини – Da Shogunz (Propo’88 и Blabbermouf), заедно с Ntan от Het VerZet. По мнение на фенове като Ивелин Кръстев „Шогуните“ са изцепили Da Militija, Start from Scratch, cypher-а Daklos и други, а освен това са довели и специален необявен гост – EllMatic, също член на Het VerZet (за да добиеш някаква представа чуй Fresh Out of the Box, например – б.а.).

По мнението на последния (Ивелин Кръстев) „сме изпуснали много и има за какво да ни е яд“. Еми, яд ни е!

Някои видеа от концерта можете да разгледате тук.

Благодарим на Ивелин Кръстев, Ивайло BlinkYouth Найденов и на Ирина Христова за снимковия материал.

Това бе всичко от нас, прЕатели, обичайте се и не ползвувайте наркотици!

Черпим всички, които утре (или вече – днес – б.а.) са на работа с това парче. Сори. 🙂

[media link=https://www.youtube.com/watch?v=aqaKASgtJU4]