Lady’s and Gentleman’s Dub Club

Lady’s and Gentleman’s Dub Club

Ladies and Gentlemen, let me introduce you – The Gentleman’s Dub Club!

За вторник вечер или лошо, или нищо. Едвам съм се съвзел от краткия уикенд и дългия понеделник, но с бодра крачка припкам към Терминал 1 за едно изпълнение, което съм сигурен, че ще помня – GENTLEMAN’S DUB CLUB (UK), live. Тез момчета ги заслушах още преди 2 години и им станах върл фен от първо слушане. „Формирани през 2006-та година в Лийдс, Gentlemen`s Dub Club бързо натрупват солидна сценична репутация със страхотния си микс от реге, дъб и ска. Осем членната банда бързо се качва на престижни фестивални сцени – Glastonbury, Bestival и Outlook, дори още преди да са издали каквато и да е музика на запис“Чудих се на кой ли от по-яките европейски фестивали ще се засечем и разсечем, и хоп – изненада! Терминал 1 обявява концерта им в утробата си. Иху-аху и този път за вторник вечер или само хубаво, или нищо.

И хубавото се започна още с влизането в Терминал 1 за Gentleman’s Dub Club... На летището вече пилотира Lazy Face, a круизърите леко се поклащат, предвкусвайки дъб сентенции. Мен не ме свърта и се лутам напред-назад, докато сякаш из от никъде на сцената са се приземили момчетата от „клуба“. И се почват подскоци (Jonathan Scratchley бие рекорда за най-високо изстрелване) и нищо не ни е спестено – Gentleman’s Dub Club е за чудовища. Чудовища, които маршируват и яростно поглъщат всяка капка дъб наоколо, за да утолят непресъхващата си жажда за телесна мелодия. Зашеметен и обречен да нанизвам на нишка трак след тракт, усещам че всичко преминава като късометражен филм, пуснат на забързани обороти. Emergency, Fire, High Grade.

Нависоко са тези момчета, вдигнаха ни и нас и цялото летище в небесата – далеч от корените. Пролича си, че и на тях околните са им харесали повече от други тълпи. Кеф, дъб, кеф, дъб, кеф – докато не те шляпва сряда по главата и всичко е… кенеф…

снимки: Гроздан Георгиев

[flickr_set id=“72157665962881386″ max_num_photos=“50″]