Оратница са първата българска група на EXIT 2014

Оратница Mixtape 5

Оратница са първата българска група на EXIT 2014

Бандата ще представи новия си репертоар на 30 април в софийския клуб Mixtape 5, след което Оратница се изстрелват на пролетно национално и лятно европейско турне.

Оратница е първата българска група, която е сред участниците на EXIT 2014. Това лято бандата ще направи мащабно европейско турне. Освен в сръбския EXIT Festival, Оратница ще се включат и в словашкия POHODA Festival.

Приключенията започват на 30 април от 21:30 часа с голям концерт с приятели в Mixtape 5. Оратница ще представят новия си репертоар заедно със специален гост – Миро Морския (Джанго-Зе). Освен познатите хитове от дебютния им едноименен албум в нови аранжименти, бандата ще изсвири и няколко чисто нови композиции, в една от които ще рапира техният кавалджия и беквокал – Християн.

В партито ще се включат Kottarashky и Selector Lazy Face, които ще разгорещят атмосферата в края на вечерта с топли реге и етно ритми.

Публиката ще чуе и VoxBox – нов проект на световния бийтбокс шампион Skiller и местния екстремен вокален експериментатор Павел Терзийски. Двамата ще смесят по раздвижен начин фюжън, реге, дъб, хип-хоп и др.

След концерта на Оратница и Миро Морски в София, вихрушката от звуци на кавал, тъпан, кахон и диджериду ще поеме по пътя на клубно турне из страната. То ще започне от бар Fabric в Пловдив на 1 май, ще продължи в клуб Melon, Велико Търново на 2 май, с участието на DJ DHARBA и ще завърши в клуб Vintage 33, Варна на 3 май.

Повече за Оратница:

Бандата се сформира през 2009 г., като членовете й са известни с интересните си импровизациите, както на сцена, така и на улицата. Оратница са Иван (Попа)- вокал, Петър Йорданов (Бъни)- кахон, тъпан, Християн – кавал, флейта, Георги (Хорхе)- диджериду, гайда. Освен тъпан, кавал и гайда, използват австралийско диджериду и перуански кахон, за да съчетаят български фолклорни ритми с дъбстеп и дръм енд бейс звучене.

Оратница – Витоша

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=LbkwCV0-Qk8]