„Време за Ивайло“ – Подари усмивка! (раздумка с KLCA и ФЛЕКС)

„Време за Ивайло“ – Подари усмивка! (раздумка с KLCA и ФЛЕКС)

С навлизането на есента, навлизаме и в сезона на партитата! Страхотно е, че ще го посрещнем с едно така безкористно събитие, организирано от Shumery Tribe.

Аз съм Алегз и без повече да ви измъчвам за предстоящото, ще ви пусна да се водите по разговора ни с Димо/KLCA (Колеца в Ума и Дума е един, факт, и до там се простират силите му ха-ха; тук е KLCA от Shumery Tribe, bitches) и Илиян/ФЛЕКС – изпълнители от Шумерското племе. С момчетата обсъждаме каузата, вдъхновила събитието им; можете да намерите информация за лайфа, който са ни подготвили и да разберете малко повече за Шумерите и проектите около тях.

Алекс: Каква е каузата, за която ще събирате средства чрез събитието?

Димо/KLCA: Чрез това събитие се опитваме да помогнем на 16 годишния Ивайло Карабанчев, който страда от мускулна дистрофия – тип Дюшен – нелечима болест, за която обаче има методи за забавяне!

Всъщност това, което ние се стараем да дадем на сладура, е още малко време с близките му, защото той е едно уникално дете с борбен и непреклонен пред болестта си дух, а ние толерираме това у хората и бихме искали да сме част от силите му в този така тежък за него и семейството му момент!

A: Какви други начини има за дарение?

KLCA: Всеки, който иска да стане съпричастен към каузата, може да допринесе чрез директно дарение по сметката на Ивайло:

Титуляр: Ивайло Василев Карабанчев

IBAN BG68UBBS80021013561540

BIC: UBBS BGSF

А: Има ли други организирани събития обединени от същата кауза?

KLCA: Всъщност на същата дата ще се състои не далеч от партито и благотворителна изложба, която след затварянето на вратите си ще ни гостува и ще може хората, които са я изпуснали да си наваксат при нас.

Повече за това събитие може да научите тук.

А: Разкажете ни малко повече за вашия ивент. Кога ще се състои? Къде?

Илиян/ФЛЕКС: Нашето скромно събитие ще се състои на 21-ви септември, петък, в бар „Live and Loud“. Ще отворим врати около 21:00.

Всички средства, събрани от входа, ще бъдат преведени в сметката за дарения на Ивайло, а също така ще има и кутии за дарения навсякъде в бара.

А: Кои изпълнители ще вземат участие?

ФЛЕКС: На сцената изскачаме Шумерското племе, нашият приятел Абстакт, F-act & Vwhy?. Ще имаме и бийтбокс част от Бусто (може би с някоя изненада).

Към момента има и непотвърдили артисти, така че всичко подлежи на промяна, но засега мога да обявя тези имена.

А: Спомена за някака изнанеда?

ФЛЕКС: Който е бил на наши лайфове – знае, че изненади винаги има! Само можем да се надяваме, да са предвидени и позитивни!

А: Лесно ли се организира подобно благотворително събитие? Срещате ли някакви проблеми, трудности?

ФЛЕКС: Организацията на събитие като цяло не е лесна работа, винаги има непредвидени ситуации. И все пак сме група/екип, който си разпределя отговорностите, това улеснява процеса. Също така съм радостен да кажа, че когато се работи по благотворително събитие като това, почти всички приемат идеята присърце и всеки помага с каквото може (от екипа в бара до изпълнителите)!

A: Кой всъщност стои зад организацията?

ФЛЕКС: Зад организацията стои целия Shumery Tribe, както вече споменах всеки има нещо, с което се занимава, за да помогне осъществяването на евента.

A: Кои са Shumery Tribe?

ФЛЕКС: Shumery Tribe сме група приятели, обединени от културата, всеки допринасящ за нея по някакъв начин.

Имаме хора, занимаващи се с визуални изкуства, имаме хора работещи със звук, графити, брейкденс, бийтбокс и не на последно място ние – MC-тата! Та в крайна сметка излиза, че нашата групичка най-добре се оприличава с думата „племе“.

А: Какво се случва с вас в момента? Записвате ли нови неща?

ФЛЕКС: Работи се по проекти постоянно, тъй като всеки от нас работи и като самостоятелен изпълнител. Последното, което излезе, беше микстейпа на Роско – „Крадеца на бийтове vol.1“. Съвсем скоро очакваме албум и от нашия човек KLCA, нещо което не е правено досега, като звучене, така че следете!

И не на последно място в близкото (или далечното) бъдеще ще пуснем първия албум на Shumery Tribe.

А: Всъщност ти, Флекс, скоро изскочи в акапален батъл срещу Марв, спретнат от Blood and Ink, как се случиха нещата там?

ФЛЕКС: Blood and Ink e страхотна платформа, която дава поле за изява на изпълнители с желание и качества. Смятам, че имам качества и се възползвах от възможността. Не съм изявявал претенции за опонент. Мисля, че опонентът не е от съществено значение, стига да има какво да покажеш от себе си.

Не бях правил батъл от доста години, а и съм огромен фен на английските и канадски акапелни батъл лиги така че… нещата станаха естествено.

А: Скоро откритият лейбъл Ask Future обяви, че към него се присъединява и Флекс. Тоест излиза, че в момента ти си в два лейбъла или?

ФЛЕКС: Ами…на практика не точно, след като Shumery не е лейбъл, както вече споменах.

Ask Future е нещо ново за нашите предели и съм горд да бъда част от този проект, който по никакъв начин няма да повлиае на работата ми със Shumery.

Малко повече инфо по въпроса – студиото отвори на 26-ти август с евента на Blood and Ink, който вече обсъдихме. От тук нататък може да се очакват първите проекти на лейбъла, така че следете!

Shumery Tribe:

За финал, малко обобщение!

На 21-ви септември, всички в „Live and Loud“, елате да подкрепим една добра кауза и да открием сезона на лайфове и партита!

Посетете канала на Blood and Ink, за да видите батъла на ФЛЕКС и МАРВ!

KLCA работи усилено по соловия си албум, така че очаквайте и него!

Абе…за най-лесно следете канала на Shumery Tribe, за да сте в час!

Една Любов и уважение за екипа на DJambore.com за поканата!