Духнахме свещичките с УМА И ДУМА на тяхна територия

Духнахме свещичките с УМА И ДУМА на тяхна територия

Aloha, маймуниии!

Пролетта се завърна! … и аз заедно с нея. От февруари до сега събрах доста впечатления от лайфове, които запазих за себе си. Последните 10-тина дни бяха най-събитийни. Като се започне от B-day партито на 4 Стаи с ДРС и Секта, след което по средата на седмицата рап батъл в любимия ни бар от к-г Градина, вече намиращ се до кино Одеон, София. Да бе, Бар Безкрай и ежемесечните батъли. И така до 5-тия рожден ден на УМА И ДУМА във Варна! Събитието, което ще разнищвам днес.

Както знаете, подвизавам се из Софийските ширини… Но какво този път ме привлече/придърпа/зариби/надъха към морската ни столица? Още като ми попадна събитието, си казах „Яко ще е. Ама сега да ходя чак до там, за някакъв концерт… А те Ума и дума и в София идват… бла бла бла“, общо взето каквото си мисля за всяко друго събитие извън границите на Софето. Но все пак нещо ме накара да ида там. Какво?

Малко предистория. Всъщност преди 3 години пак около тази дата бях на концерт на Ума и Дума във Варна. Това беше първия лайф, извън Шумен (от Шумен съм), на който отидох. Сещам се, колко бях луда по Ума и Дума. Обожавах „Тя“, след този техен проект започнах живо да ги следя и така се оказах на въпросното парти състояло се на 10-ти април 2015 г. Момчетата бяха съпортнати от SO CALLED CREW, група чиито лайф също ми беше първи. Пълна лудница. <3

Сега, обаче ще ви разкажа за случилото се на 06.04.2018 г. Относно причините довели ме все пак до Варна… 1. Спомени; 2. Носталгия по града; 3. Празникът на УиД; 4. Adventureeee!!! …пък и така или иначе имах път натам, към корените, празници идваха…

Всичко беше планирано от рано. Транспорт, нощувка… Като споменах нощувка – нощувах в Йо-Хо-Хостел и ви го препоръчвам горещо.

Ето ни вече във Варна, която ни посрещна леко смръщена, но после ни огря с топлото си слънце… Разходки, усмивки, гларуси, така неусетно денят мина и дойде време за ХИП ХОП!

Честно да ви кажа, много се изненадах, когато влязох в Рубик Арт Център. Никога не бях ходила там и не знам, но не очаквах че е толкова голям. А всъщност това, което ме изненада е колко пълен беше. И как няма да е… Ума и Дума, DAYO, а и и самият бар трупа сериозно точки – алкохол на разумни цени, много приятна атмосфера и готини хора.

So…  Към полунощ DAYO вече бяха започнали. Знаете ли, едва тогава осъзнах колко DAYO и УиД всъщност си отиват. Затова по-нататък. Докато DAYO ни хипнотизираха с невероятното изкуство, което сътворяват, в ляво от сцената, върху бяло платно се вихреше графити артист хо-хо. Под ръцете му започваше да се появява маймунка, ама и не очаквах нещо по-различно… все пак бяхме на рожден ден на Ума и Дума, маймуно.

Залисани от секси скречовете на DJ ROWLAND, от тромбона и като цяло от енергията на DAYO, стигнахме и до Ума и Думааааааааааааа! Момчетата бяха поканени на сцената от хоста на партито. Хоста.. *Водещият* беше супер, ама ако това беше сватба… Хахаха не, супер пич беше! Забавен, готин, голям сладур… Ама ми липсваше хип хопа в него, представях си човек тип Ilyo (от 50 стотинки)… Така де. Разчупиха ни с няколко игри, спонсорирани от бира Гларус. Big up. Ииии от дума на дума стигнахме до ядрото на концерта. Рождениците ни завладяха! Тук последваха няколко изненади от тяхна страна. /А уж на рожден ден гостите правят изненади ха-ха/

BREACKDANCE, ladies and gentalmen, представен ни от – Killatria, а малко по-късно  бяхме покорени от страшният BEATBOXER – Killabee.

С други думи станахме зрители на поредното събитие, обединяващо хип хоп елементите!!! <3 Ето за такива ивенти живея, хора!

Що се касае до цялостното изпълнение на Умичка и Думичка – нямаха слабо. Just like always. Вкусихме си от всичко. Като се започне от първите им песни като група, сайфърите „RAPLAB”,  та чак до соловите им проекти. Не мога да не отбележа удоволствието, което изпитах, когато изпяха „Дума на ум“… или когато се случи магическа комбинация УМА И ДУМА & DAYO – УНЦ ИШЦ… DAYO oще по време на „Тя“ се включиха, но при „Унц Ишц“ беше нещо велико. Връхната точка на концерта, for real. С това момчетата дадоха фира за нощта.

Ечи-бечи, това беше много кечи концертчи! Хи-хи

Обобщавам – за пореден път станах свидетел на отлично организиран спектакъл поднесен ни от Ума и Дума. /друг още по-изпипан беше RAPLAB CYPHER live edition/ Останах наистина впечатлена как момчетата не се спираха… Следяха всичко, което се случва, грижеха се партито да протече по начина, по който са го планирали, поздравяваха лично гостите си и бяха в абсолютна кондиция по време на събитието. …нямаше забравени текстове, безсмислено пелтечене, за да запълнят времето и нямаше стотици връщания на песни. /приликата с действителни лица и събития е случайна ха-ха/

Искам само последно да ви кажа, че Ума и Дума са група, която наистина уважава публиката си. Както намекнах, тях никога няма да ги видите нетрезвени и те никога няма да се изгаврят с нас… Ето затова и аз много ги уважавам, и ако изскочи нещо в Марс с УиД и там ще ида! /с ракета/

ОГРОМЕН респект към УМА И ДУМА!

П.П. Честит рожден ден на любимата ни група, пожелаваме и още много вдъхновение и по-чести концерти в Софето!!!