Рош от BLOOD AND INK: Ключово за готиния батъл е участието на публиката в него

Рош от BLOOD AND INK: Ключово за готиния батъл е участието на публиката в него

Yo, yooo, хип хоп маниаци, благодарения на модерните компютърни технологии имам честта да ви запозная с BLOOD AND INK Entertainment. По интернета разговарях с главния човек, който стои зад лигата* (*по негови думи) – Георги Кабаджов, предпочитащ  да го наричат просто Рош. Беше ми много интересно докато ми разказваше за бъдещата поредица от концерти. Мисля, че и за вас ще е доста любопитно. 😉 Толкоз‘ от мен за сега, ще се видим на 21-ви октомври в MIXTAPE 5, където за първи път бъде пролята кръвта…

Аре!

P.S. Забележете, Първа кръв ще е единствения по рода си батъл концерт с толкова добри MC-та на едно място. Не го изпускайте! Купете си предварително билет и бъдете там.

Вдъхновението.

Рош: Последните години живеех в Англия и имах възможността да отида на баталите на UK лигата Don’t flop. Беше много яко. Върховно събитие. И общо взето веднага след това започнах да пиша на някакви организатори в България, дали има такива батъли, мислите ли да правите… Март месец беше това. По тези батъли се зарибих началото на тази година, ама такъв тип мания, че стана по-сериозно.

Помощта.

Р: Да! Екипът ни е от четирима човека. Аз съм основният в лигата. Ние не сме голям екип. Нямаме разпределени задачи. Просто като има нещо за правене, някой от нас го хваща. Ивона от 5 o’clock ми помага, тяхната мениджърка. Друг човек е Велко Велков, който преди, мисля че е правил опит да създаде подобна лига. Но не съм много сигурен… май не е било особено успешно. Не е било на живо. И последният човек е един приятел, той не е много свързан с батълите, Валентин Иванов, той също помага с маркетинг, с контакти… Всички вършим една и съща работа, който може да го хване в момента, той го свършва.

За броя на батълите.

Р: Решихме, че под 5 бетъла ще стане много късо парти и няма смисъл да организираме нещо толкова малко. И бяхме решили, че няма да са над 10, тогава ще станат твърде много на веднъж и ще стане мазало. А сега ще има достатъчно време всеки спокойно да си каже материала.

MC-тата.

Р: Първо се замислих кого аз бих искал да видя. Първите двама човека, на които писах бяха ЖЛЪЧ и Григовор. Те като проявиха интерес, оттам нататък вече си казах, че щом имам две големи MC-та, може би и други големи ще се навият и ги хванах един по един. После мисля, че се свързах с Сенсей и Гайдата, понеже много исках да имам и по-олдскул участници в батълите. С Гайдата малко се разминаха нещата, но по-нататък ще има негово участие, надявам се. От там вече като имах две-три имена, предлагах на който се сетя… „Има ли интерес?“ – „Има интерес.“ Имаше няколко човека, които много исках да дойдат, но няма как да успеят.                 Няколко батъла паднаха в последствие, но ще има второ, трето събитие…

Нови изпълнители.

Да, планираме да каним нови изпълнители! Първа кръв е като пилотно издание. Идеята е хората да се запознаят с пърформанса. В момента имената правят нас, за да се изградим като платформа, на която просто да дойдеш да гледаш батъли, без значение кой ще бъде на тях. След този голям ивент, следващият ще е с по-нови имена, с хора, които изскочиха последните години. Вече имаме 5-6 потвърдени битки, чакаме само да уговорим датата.

Събитието.

Р: Ще започнем около 22:30. Гената ще пуска музика между всички батъли. Ще бъдат акапелни. След всеки батъл ще има 15 мин. почивка, да се организираме, хората да излязат да пушат… Следва друг батъл, и така. Надяваме се, след това всички хора да останат и да си продължим партито с музика.

Батълите.

Р: Цялата идея на BLOOD AND INK е, че това са уговорени батъли. Всяко MC си знае противника месец, два преди това, подготвя си текста специално за него, насочен директно към този човек. Freestyle също е ок, но не е там фокусът. Очакваме поне един два реда в началото или нещо такова. Якото е, че всяко едно от тези MC-та е написал няколко реда, които никой от нас не е чувал преди това и ще ги чуе за първи път на тези битки.

Победител?

Р: Победители няма да има в залата, след това ще пускаме публикации в страницата на събитието и ще питаме хората, кой според тях трябва да спечели. Това ще ни помогне, да заобиколим субективните неща като колко шумна е била залата, където винаги има различия… И няма официални съдии, понеже тези MC-та са толкова големи, че ми се стори правилно просто да няма авторитети. От тези хора няма по-големи. За по-малките батъли може би ще има съдии, но решихме, че е по-добре хората да си кажат мнението с коментар.

Final battle?

Р: Това, което искаме да направим е, да има батъли, които публиката да иска да гледа. Сега, например, ако F-act е в първият батъл и Сенсей последният, единият прави много добър рунд, другият – и той, а хората кажат, Сенсей срещу Ефекта би било страшно яко, ще се постараем да го направим така. Тези стилове, които звучат добре един с друг, ще се пробваме да ги нареждаме така и ще се стараем да няма много едностранни батъли.

Билети?

Р: Има билети в ticketlogic. Може да си ги закупите на всичките каси, изброени в сайта им. От сайта им, по телефон също може да поръчате. 10 лв. предварителна продажба и 15 лв. на входа. Ние препоръчваме предварително купуване.

Игри!

Р: GOLOKA са едни от спонсорите ни, евентуално ще направим една игра с тях, но това е още в процес на обсъждане. И също така идните дни ще пуснем някаква игра за спечелване на покани.

Последни думи.

Р: Ключово нещо от един готиния батъл е участието на публиката в него. Хващане на яки пънчове, да реагират, когато нещо е готино. Много се надявам да го видя това, защото аз знам, че е имало, но не съм виждал подобни батъли в България и ми е много интересно да видя как ще изглежда с този калибър имена. Това е. Участвайте!

Слушайте Рош този понеделник (16.10) в DJambore.com On Air!

Вижте също и: