Като първа кръв…

Като първа кръв…

Човечетааааа, имам ужасно сложна задачка…

Трябва, в няколко параграфчета да ви опиша неописуемото… И подчертавам „в няколко параграфчета“ – невъзможно!

Това, което се случи в прекрасната съботна вечер на 21-ви, вече цял ден го разказвам и все се сещам някакви нови неща… А и най-вероятно пропускам…

OKEY, ще опитам някак по-накратко да обобщя събитията от нощта.

BLOOD AND INK

ПЪРВА КРЪВ

photo: Velk Velkov

Началото на батълите постави Георги Кабаджов, А.К.А. Рош около 23 часа като ни запозна с правилата на формата, обяви началото и връчи микрофона на DOSSTRESS.

Да. Първа беше битката между DossTress и IMP.

Трябваше да започнат G и F-act, но за съжаление G беше възпрепятстван. Anyway, ДосТрес започна силно, ама Импеца се беше подготвил многооо, много добре,  мамка му! Смаза го… По мое мнение, с малко, но все пак тук печели IMP.

FOGG и RIMAKа.

Подобна беше и ситуацията тук. Добро начало сложи Фога, само че Римака с първите секунди, откакто хвана майка, спечели наградата на вечерта. 🙂 Влезе уникално. Цялата публика избухна! Евала брат. Това остана най-уникалното изпълнение. Навярно се чудите за какво точно говоря… Не мога да го опиша. Но не се отчайвайте! Следете всяка неделя facebook страницата на BLOOD AND INK, където ще се качват клипчетата от батълите и ще разберете за какво говоря. 😉

Pingi – Бате Доуен  

                                                              

Пинги започна. Очевидно го караше на фристайл. Доста добре сипваше. Засягаше гадни въпроси, неща, които не очаквахме, че ще повдигне и точно това беше супер яко. Изненадата и начина, по който беше поднесено. Супер! Бате Доуен пое. Той също не си поплюваше. Доооста от кирливите ризи на съперника си ни представи, засегна дори баба му. (ПОТРЕС, ШОК ха-ха-ха), но публиката със сигурност беше по-развълнувана от частта на Пинги. В крайна сметка тук рундовете не бяха три, а само два. Това обаче беше достатъчно да преценя, че този батъл е за Пинги.

Sensei – Григовор

Много епична битка. Отново смесена с доста фрий и все пак заучено. Много яко, ве. Зверски си сипваха. Заученките на Григовор бяха жестоки, Йес ве. Много се накефих. Имаше и някой моменти, в които не само, че рапираше, рецитираше, ами той играеше. Впечатляващо. Сенсейката… Имаше нещо. Казваше разни неща… ама не, ахахха. Накрая, последен беше Илия и това, което той направи никой до края не го направи и беше за истинска похвала… Той не завърши с най-мазната храна за Сенсей, а му благодари… Това беше един наистина приятелски батъл. <3 През цялото време си даваха пет, поздравяваха се…

Mr. Freesk – Имера

Едно, хм, тъжно батълче? И двамата са добри. Правят супер песни. Участват в добре познати за нас групи… Да, знаех си, че Имера ще се представи по-добре. Ама тайно се надявах и Радо да му покаже, ве. Всъщност той, Радо, доста добре започна. Публиката викаше, забавляваше се… После дойде ред на Имера… Радо отново… И тук сякаш вече беше позагубил ентусиазъм или не знам, но започна да пада и така до края. Имера се представи много добре. Тук мога спокойно да вкарам поговорката „С твоите камъни, по твоята глава“, защото Имера доста умело боравеше с текстовете на MR.FREESK и Лого5 срещу него…. Така е, когато не съпортваш новите и откровено признаеш, че не си го слушал. Да, Mr. Freesk, каза, че не е слушал никога Имера. Еми сори бро, така не става. Долу.

И БАТЪЛА НА ВЕЧЕРТА

Chosz – Жлъч

ФАК. МНОГО ИНТЕРЕСЕН БАТЪЛ. НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА ГО КАЧАТ И ДА ГО ГЛЕДАМ ОТНОВО, ПОНЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ.

Ще видите за какво говоря, ако не сте…

Ако трябва да съм честна, ами не, не знаех досега кой е ХОС. Поговорих си с него преди батълите, стори ми се леко объркан, развълнуван и не особено вярващ си. А то какво. Останах много изненадана. Личеше си, отново, че тук там има и фрий и заучено, ама всичко беше така добре изпълнено… Публиката също оцени. Това момче е супер добро ве. Жлъч също не си мълчеше, ЕБАСИ БАТЪЛА. Естествено публиката с малко повече подкрепи ЖЛЧ. Но и Хос изобщо не беше зле. Никак. Много добри ги вадеше… Успя да предизвика на сцената да се качи и Брят Че, както и изкара някой от мръсните ризи на любимците ни SCC. А вие знаехте ли, че Хос също е бил част от тях? …много интересни неща се казаха. Надявам се наистина всичко да е било приятелско … все пак.

В крайна сметка победители реално нямаше. Идеята не беше така. А и няма как от двама гиганти да търсиш по-добрия…

А, да, между всеки батъл имаше и около 15 минутна почивка, където зад пулта заставаше Гената от So Called Crew и пускаше супер яките песнички. ЙЕА. Така и след края, музиката остана в негови ръце, но всички знаем как българския фен няма търпение да свърши лайфа и да си тръгне. Клуба бързо се изпразни and that’s all folks.


BLOOD AND INK е нов за България формат батъли. Това, което го различава е, че са акапелни и уговорени битките. Дебютираха на 21.10. в MIXTAPE 5. Получи се супер яко парте!! ЖЕСТОКО! И това благодарение на организаторите и на супер яките MC-та включили се в Първа кръв.

Поздравления, хора! Сигурна съм, че всички се насладиха на приятната вечеринка, която ни спретнахте.

Много ми хареса и с нетърпение очаквам Втора кръв, която, както разбрахме, ще е ЧАААК януари месец ДРУГАТА ГОДИНА! Хахахах, така наистина звучи страшно… Дотогава всяка неделя на страницата на събитието ще се качва по един от батълите, което ще ни държи до януари.

За изтървалите само ще кажа LOSERS! Изпуснахте началото на супер яка поредица от събития, а знаем че всичко първо е най-добро. При това точно подобно нещо може би няма да има, поне не и скоро. С такъв калибър MC-та, имам предвид. В бъдеще ще бъдат изкарвани от по-новите, от новоизгрелите, което няма да е по-малко интересно де. 🙂

Стойте на линия и следете.

Ще се видим януари!