NOS ALIVE 2019. DAY 2.

NOS ALIVE 2019. DAY 2.

Разказ номер 2 от NOS Alive 2019 и пак:
споделя в думи Влад, а в снимки – Гроздан

Днес не е такава жега. Подухва приятно. Влизаме.

Време е за малко забавление. Да участваме и ние в игрите. Боулинг, каране на кану, скачане с въже. Айде стига толкова движение. Уморително е.

На главната сцена: Perry Farrell’s Kind Heaven Orchestra. Алтернативна пънк рок група от Америка. Ярки крещящи и забелязващи се от далеч. И не става дума само за стайлинг. Пънкария до шия.

Primal Scream. Време е за добър стар британски рокендрол. Цяла нощ. Или в случая поне цял следобед. Костюм в цвят фуксия и розови ботушки. Няма как да го пропуснете. Денсим си отпред и ни е хипарско. Shake it now, now. Kill All Hippies.

Greta Van Fleet. И тук адът се отвори и всички демони изскочиха на сцената. Мислех, че осемдесетарският крещящ рок с безкрайни рифове е отдавна мъртъв. Уви, не. За мен е ненужно да оставам. Отивам да карам самолет. Хареса ми. Дали пък да не стана пилот?

Vampire Weekend. Идеално за този необичаен уикенд в Лисабон. Инди рок, инди поп, арт поп, барок поп. Определяйте ги както искате, но са готини. Час и половина пълна хармония. Contra, Run, Cape Cod Kwassa Kwassa и Bambina, Sympathy, Sunflower, Unbelievers, Father of the Bride…

Време е. За нашата приятелка от миналата година, с която се запознахме на EXIT фестивала. Малко като при Лили Иванова. Да не пропускаме концерт, че не се знае догодина я има, я не. Ах, каква е антилопа, газела… дори на 71 г. Grace Joneeeeeeees. Властно, магнетично, перфектно съвършенство. С десетминутно закъснение черната завеса на сцената се вдига и се появява тънка фигура с невероятно дълги крака, облечена с черен шлейф и златна маска на череп върху лицето. Побиват ме тръпки. Тоалетите се сменят за всяка експлозия, което само подсилва изпълнението. Незабравим спектакъл. Така се прави шоу.

Завръщане на главната сцена. Време е за малко клюки с гламурната Beth Ditto (Gossip). Тази симпатична дебеланка направо цепи мрака. Освен с песни и с непрестанни бъзици след всяка песен. Пълна лудница.

И до утре, мило джамбурно дневниче…:))))