Nos Alive 2019. Day 1.

Nos Alive 2019. Day 1.

Фестивалът беше мираж за мен дълго време. Покрай други летни сборища, така и не успявах да го посетя дълго време. Това само засилваше желанието един горещ юлски ден да бъдем там, в Лисабон, in the middle of everywhere.

споделя в думи Влад, а в снимки – Гроздан

Обикновено, като се говори за чуждестранен летен фестивал, в главите на БГ феновете изникват Exit, Гуча и други балкански фестивали. Тълпи от пияни тийнейджъри, прахуляк, лоша организация и т.н. Е, Nos Alive няма общо с това. Ама абсолютно нищо. Да, малко е, но пък е симпатично. И хората са симпатични също. Прави впечатление, че тук възрастовата граница е много по-голяма и се носи едно блажено спокойствие.

Хората са други. Типично като за всеки фестивал и тук е пълно с щандове на спонсорите, предлагащи различни игри, викторини и томболи за рекламни материали. Малко като в лунапарк за пораснали деца. Забавно е!

Рано е все още. Слънцето пече изгарящо, а ние се опитваме да се окопитим какво се случва. Главната сцена.

Weezer. Не ги бях чувал. Everybody likes dancing to a happy song. Верно си е. Създадоха добро настроение. So 1996. И тъкмо, когато мислихме да се изнасяме, започнаха с пънкрок кавърите на известни парчета. И добре им се получи. Aha take on me. Любима ми е. Пея си с пълно гърло и си правя сторита в инстаграм. Идилийка. Следва кратка разходка в търсене на ежегодните рекламни шапки на фестивала. За една прЕателка, де. Ама шапки йок. Нема бате. Откриваме една панорамна тераска точно срещу главната. Ами защо пък не. Ще поостанем.

Mogwai From Scotland. Инструментал, модерен рок. Още една група, която чувам за първи път. Отнесе ме във вихъра на стари спомени и бъдещи мечти. Или може би е било от поредната биричка.


И така стигаме до кулминацията на вечерта. The Cure. Всички от вас са слушали безброй истории от родителите си на какви концерти са били като млади, колко е било хубаво и колко мили спомени са им останали. Аз го преживях. Като с машина на времето все едно бях там. На концерт с мама и тати през 80-те. Абсолютна класика. Някои неща просто не се променят. И по-добре.