Dabbla: Life is the greatest joke of all time

Dabbla: Life is the greatest joke of all time

Dabbla има да ти каже няколко неща преди концерта си на 1 ноември в club Terminal 1. И по-добре слушай/чети внимателно, защото се задава един от най-интересните MC-та от UK, който има орди от фенове, жадни за още от „неговото“, независимо дали е сам на сцената или като част от Dead Players, Problem Child, London Zoo

An: Здрасти от DJambore.com. Dabbla, всичко, което правиш от цели 22 години насам е откачено в добрия смисъл на думата… 

Dabbla: Да, имам удоволствието да пътувам из целия свят и да крещя ‘olly olly olly – fuck Donald Trump‘ в лицето на хората.

Струва си годините опит… Говорейки за маймуни, твоят албум Year Of The Monkey (2016) и следващият – Chapsville (2017) са към High Focus, но сега се съсредоточаваш върху собствен лейбъл – Potent Funk Records. Как започна в High Focus и кои са артистите в твоя лейбъл?

Направих 3 албума за London Zoo (LDZ), 2 за Dead Players и 1 за Problem Child. Знам, че е странно, но всъщност съм издал само един соло албум, а в ‘Chapsville‘ включих парчета, които не влязоха в „Year Of The Monkey’ LP. Затова нарекохме Chapsville проект.

Реализирах Potent Funk Records в началото на 2000 съвместно със Sumgii (Cult Mountain, 616, Problem Child), затова беше логично следващите ми парчета да излязат от собствения ми лейбъл. Работим и с LDZ (Pierre Green, Cobes, Frosty, Harry The Bastard & myself) и Problem Child (Sumgii, Illaman, Dubbledge and myself). Имаме две нови попълнения в лейбъла – Benofficial & Prozac , които подготвят албума си ‘5 Star Anarchy‘ и Final Boss... Final Boss не могат да се впишат в никакъв определен стил, много са различни и именно заради това са в лейбъла. Potent Funk се съсредоточава върху ‘Hybrid Rap Shit‘… така може да се опише и музиката, която правим.

OK, това сигурно означава, че си готов да работиш съвместно с алтернативни артисти?

Да, сега точно не мога да изброявам конкретни имена, но обичам да експериментирам, стига резултатът да си струва.

Във FUTD (Fuck Up the Dance) заявяваш “I’ll catch you up/Don’t wait for me/Yeah I suppose keep cracking on with it/ Nice to know they got hate for me”. Харесва ли ти да бъдеш мразен?

Хейтът е объркваща емоция. Може да му се насладиш до момента, в който не те засегне лично… Но, всъщност никой не обича омразата, дори ако чрез нея се изразява някаква любов. Предпочитам да бъда обичан, отколкото мразен.

И аз така. Стараеш ли се текстовете ти да бъдат бързосмилаеми и запомнящи се от всеки?

О, не, никога не се замислям за това, просто се гмурвам надълбоко в смисъла.. Единственото, което ми влияе и от което завися е бийтът.

Бийтът „подхранва“ ли чувството ти за хумор, което ти проявяваш постоянно в текстовете си? А теб какво те кара да се хилиш? Имаш ли любимо комедийно шоу?

Да, смехът е лекарството, а животът е най-яката шега на всички времена, нали така? Обожавам комедии, а моите топ 5 комедианти на всички времена са George Carlin, Joe Rogan, Doug Stanhope, Jim Jefferies и Frankie Boyle.

Old school или new school?

О, сложен избор. Ще заложа на new school. Вярвам в предизвикателството да откриваш нови начини на изразяване.

Знам, че твоите лайвове са запомнящи се и чакам 1 ноември, за да се уверя в това лично! Сигурна съм, че има още много други като мен…

О, да, ще е велико! Това ще бъде първото ми соло участие в България и се подмокрям от вълнение! Единственото, което искам е да дойдете повече и вие да се подмокрите от моя Hybrid Rap Shit!

Ха-ха, със сигурност! Ще се видим в club Terminal 1!