С проблемни деца в Маймунарника

Problem Child

С проблемни деца в Маймунарника

Така. Заварваме се около 7 – 8, около едно дърво в Борисова (буквално). Правим к’вото правим, понеже е събота, а и ние не се ограничаваме, по принцип.

Естествено – имаме си и крайна цел, а именно – лайва на Problem Child в „Маймунарника“. AYEAH!

Та, тръгваме си кротко натам, тикайки колелцата си, понеже, както смятам, вече знаете, сме зелени. Влизаме, завързваме ги, за да се развържем от каквито и да е тегоби и ограничения и…

Какво да чуем (т. е. – ние го чухме още отвън, но за по драматично – б.а.)?!? Нек’ъв абсолютно болен и изкъртен саунд (от Sumgii), плюс супер кривите грайм вокали на нашите бъдещи прЕателчета Illaman, Dabbla и Dubbledge! И това, естествено, в максимално позитивния смисъл (трябва да сте ill/mad/dope music addicted, за да знаете за к’во си говорим, без да се обясняваме излишно, но вие май не сте, така че… „че ви обесним“ – б.а.).

Значи, пуснете това (бързо!) нещо, за да се заговорим на един език. Така, издишайте… Говорим си за брутално и безкомпромисен UK grime рап, залпово захвърлян върху UK хипхоп (т. е. отново грайм – б.а.) и дъбстеп болни бийтове. „Пълната лудница“ е най-клишираното, но и най-точно определение в случая…

Problem ChildОK, сега ще кажете вие, кои са па тея Problem Child. Много просто (да се знае за напред – б.а.) –Illaman, Dabbla, Dubbledge и Sumgii са 4-ма музикални изроди (пак – във възможно най-позитивния смисъл), едни от генераторите на новата grime и UK hiphop музикална вълна на Острова. И толкоз (че и без това липсва повече инфо из нета, явно пичовете го дават доста олдскуул в това отношение, или просто оставят музиката да говори, което, всъщност, е доста real – б.а.).

Та, като говорим за музика, т. е. UK рап, т. е. grime (което нали, отново е музика, все пак), чуйте това. Та, да, Problem Child са си луди, копеле, направо сцепват аудио обкръжението ни със своя революционен, но същевременно и твърд звук. Това е то хипхоп, според представите на Острова. Deamn, доста добър хипхоп, трябва да им го признаем, не мислите ли?

Накратко – Problem Child просто изкъртват ръчките и превъртат многократно тази игра (нещо като Logo5-ите или Stoppers-ите, ама не точно). 3 MC-та и 1 DJ в прекрасно смазана машина (т. е. комбинация). На всичкото отгоре, пичовете са толкова продуктивни, че всеки си бачка и поотделно. Чекни Meоw Meоw и тази импровизация върху бийта на оригинала „Mos Def & Talib Kweli – Definition“ от Dabbla, или пък – някак danchell влизащото Watch This с участието на Illman. За Dubbledge не ми се търси… Просто вижте/чуйте нещата му тук.

И така, беше прекрасна вечер, макар че някак ми се стори, че „Маймунарника“ можеше да побере и далеч повече хора. Жалко за неприсъствалите, изостават музикално…

PROBLEM CHILD – QUICKTING
[media link=http://www.youtube.com/watch?v=95va94P4Dtw]