Владислав от GRIME BG: Ще оставим белег върху българската ъндърграунд култура

Владислав от GRIME BG: Ще оставим белег върху българската ъндърграунд култура

Йо-хо-хо, ето, че дойде време да чуем малко истински Grime на родна почва.

Ние, от DJambore.com, винаги сме на линия, когато излиза нещо ново на сцената. И този път отново сме по стъпките на нещо интересно – лайфа на Jamakabi & Realz /ShadowMotion/, който със сигурност няма да е последният по рода си. Когато разбрах, че зад него стоят GRIME BG, нямаше как да не разбера повече за организацията и да се отдам на кратка раздумка с Владислав Йорданов.

Алекс: Как се роди идеята за GRIME BG?

Влад: Идеята за GRIME BG се роди след дълги години слушане на този стил музика и липсата на концептуална организация, която да популяризира културата и да прави подобни събития. Зад GRIME BG стоим 3-ма човека, като един от тях е познат на публиката от изявите си както със Sector Secta така и през соловата си кариера като Chibook.

Точно той беше вчера (12.02.2018) на гости в DJambore.com On Air по любимото радио Реакция…

Да, и също обясни, че целта ни е да докарваме качествени артисти и да поставим началото на нещо по-голямо. За момента няма да се впускам в подробности, но определено ще се постараем да оставим белег върху българската ъндърграунд култура.

Сигурна съм! А как избрахте изпълнителите, които да поканите на 16-ти февруари в Mixtape 5? Трудно ли  се свързахте с тях?

Искахме да поканим артисти, които да са от легендарните за стила и затова се насочихме към Jamakabi. Както по-запознатите знаят, Jamakabi е бил член на Roll Deep Crew заедно с имена като Wiley, Dizzie Rascal, Skepta, Flowdan и т.н.  Свързахме се с него, а той каза че е силно впечатлен от друго лондонско МС от новата генерация Realz. Оттам нататък решихме, че можем направо да комбинираме двамата гости в едно събитие.

А как подбрахте БГ съпорта?

Относно съпорта от българска страна – ние от години следим сцената и ни беше ясно кои артисти могат да бъдат поканени на грайм парти. Чибука се грижи за координацията на всички от наша страна, но специално относно DJ-ите, никога не сме имали разногласия защото Bashment и FNKZ вече са се наложили като хората, които могат да правят такива партита. Относно МС-тата, само ще кажа че може да очаквате разнообразни артисти и в бъдеще.

Срещате ли подкрепа в начинанието?

Срещнахме подкрепа от много и различни хора от музикалните среди и не само. Приятелите ни подкрепят събитието, като всеки помага с каквото може. Основната ни задача като за първо събитие, беше да имаме достатъчно гласност и мисля, че успяхме да го постигнем.

Бъдещи проекти?

Както казах, имаме амбиции да се наложим на сцената с бъдещите ни проекти, но към момента няма да издавам твърде много информация. Мога сам да загатна, че следващото ни събитие ще бъде сравнително скоро и ще е първата Grime локалка.

За финал бих искал да благодаря на всички, които ни помогнаха в процеса на създаването на организацията и събитието, на артистите, които ще се грижат за доброто настроение на 16.02.2018, както и на всички, които проявяват интерес към нас и нашите събития.

Билети за събитието JAMAKABI & REALZ / SHADOWMOTION на 16-ти февруари в CLUB *MIXTAPE 5* можете да закупите от тук.