Killa P Live at One year Grime BG: сериозна доза качествена UK музика

Killa P Live at One year Grime BG: сериозна доза качествена UK музика

Здравейте, приятели,

В събота бяхме на Killa P Live at One year Grime BG – 16 February 2019! – едно мощно събитие, което още ни тресе. Лайв на легендата KILLA P, но не само. Още и – лайв на миналогодишния гост, special guest тази година – Jamakabi, и разбира се, рожден ден на първата грайм организация в родните ни ширини – GRIME BG!

Партито стартира малко след 10 pm и протече по следния лайнъп:

Притоплихме се със сета на нашите приятели Христо КаменовMonotype и Александър Георгиев (Chibook), които раздвижиха с неочакван звук и селекция. Като едни ценители на разнообразното и различното звучене, бихме оценили началото на вечерта като повече от добро. Чекни този кратък тийзър:

https://www.facebook.com/monotypejumpup/videos/2052766304806752/

Последва сет на Bashment, заедно Jahmmi Youth + Dimitar Dimitrov ака Jayzin Blay и Chibook (ако се не лъжем), които демонстрираха какво е грайм от София. Впечатление ни направи и разнообразната и интересна селекция от Bashment (явно се кефим на същото – б.а.), което, заедно с пърформънсът на нашите момчета, бе едно от най-силните моменти на вечерта, по скромното ни мнение.

Малко по-късно зад пулта застъпи и FNKZ, който бе и официалният DJ по време на сета на хедлайнерите – специалния гост Jamakabi и официалния такъв – KILLA P. Естествено, всички чакаха тях. Първи, на сцената изскочи Jamakabi, когото познаваме от миналогодишния ивент на GRIME BG (главните виновници за и рождениците на партито), и който, сцепи…

Дойде време естествено и за KILLA P. Звукът се втвърди и затъмня, а звученето в микрофона придоби една идея по-ямайски привкус. KILLA P изпълни на живо редица класики (за който знае, ние още се учим…) и като цяло представи звучене, не особено популярно у нас. Е, сигурно имаше и недоволни, както винаги у нас (тука е така). Направи ни впечатление, например, че сетът на Killa P не беше много добре предварително нареден и почти след всяко парче, последният изскачаше назад към FNKZ, за да избере следващия трак. Но въпреки това, нямаме забележки.

За финал – черпим ви с този dub style хит на Killa P и с това видео от гостуването му в Хонг Конг-ското радио HK CR от турнето му в Азия, понеже ни се стори интересно…

Бъдете по-широко скроени, приятели, чао и до нови срещи, а вие промотори, не забравяйте – Bulgaria! Grime’s favourite destination!

снимка: LeMouseRat Photographie