Как Platform представи TRUTH

TRUTH

Как Platform представи TRUTH

Истината за новозеландското дуо TRUTH

автор: Анастас Чобанов

Влизам в клуба и още с отварянето на вратата се усеща плътен тътен, който тресе стените.

BasscatzКоридорите на Терминал 1 са ми все още объркани… Оказвам се на втория етаж. Зад пулта вече е Марто от Basscatz.

Заведението определено не е претъпкано, както в златните времена на Дъбстепа в София. Все пак публиката е наелектрезирана и попива като гъба всеки изпратен трак. Мартин пуска авторски парчета и такива, станали вече фаворити на местната публика. Енергията, която кипи от него показва колко му е кеф да се занимава с това начинание и как иска всички да си прекарат добре.

След него на сцената излиза половината от TRUTH. Той съвсем спокойно пуска поредица от класики и любими нови парчета. Всеки трак допълва предишния и сякаш целият сет е зашит професионално. Усмивката рядко пада от лицето му, а на някои песни се и поразкършва в ритъм.

Липсата на МС, характерно за такъв тип дъбстеп поне на мен ми се понрави. Успях да се концентрирам върху музика, която не се чува толкова често в България. Някои песни започват екстремно минималистично, но с течение на развръзката придобиват странен ритъм, за да накарат тялото ти да изпраща странни движения… И после идва басът. Прилепнало плътен, той изпълва всеки сантиметър от клуба. Мачкащ, размножаващ се и приемащ всякакви модификации, басът е водещата линия през цялата вечер.

Определено като песен на вечерта ми се наби (може би и заради разни заразни лични пристрастия) Night на Benga и Coki. Силна и останала във времето песен (дори за краткия период от съществуването на този стил музика), която ме накара да затворя очи и да се понеса като сепията от клипа.

Отварям очи – всички присъстващи се товарят с повече количества бас, танцуват и очевидно се забавляват. След Dré Le-Truth от TRUTH зад пулта изскача Атанас от SOUNDFORIA, играещ в един отбор с GodzGift. Те определено сменят посоката и насочват усещанията към малко по-агресивна музика. Показват желание и добър синхрон. Двамата се сменят на едно-две парчета, но се придържат към една възходяща линия.

Постепенно ме обхваща умората и отчитам, че е време да си ходя. Като цяло Platform за пореден път показаха, че не правят компромис с качеството на събитията си и предложиха качествен тежък саунд. Очакваме следващата доза плътен бас с поредното голямо име на дъбстеп сцената.

 Truth – Evil In The Woods
[media link=https://www.youtube.com/watch?v=ThRnpcXIajQ]