Ocean Wisdom Хората Сбира

Ocean Wisdom Хората Сбира

Като един виден меломан ме радва фактът, че големи и доста куул изпълнители идват в България, за да ни озарят с музиката си. Още по-хубавото е, че не говоря за комерсиални изпълнители тип MTВ, а за такива, които или все още са, или съвсем наскоро са излезнали от ъндъргдаунд средите. И макар, че в България все още сякаш властва чалга саундът, има няколко музикални течения, които събират много публика, пълнят клубове и зали, и разпродават евенти седмици преди да е настъпил заветният ден. Такъв бе случаят и с посещението на Ocean Wisdom в столичният клуб Терминал 1.

За мен бе изненада колко много фенове има английският рапър у нас, но масивната фейсбук дейност и фактът, че доста хора изобщо не успяха да се сдобият с билет говореше точно обратното. Музикалната програма беше качествена през цялата вечер, а самият клуб се напълни рязко малко преди началото на лайв частта. Чибука първи захвана микрофона и разхвърли рими, които насочиха ушите ни, докато поръчвахме първата си бира.

Появата на Сектата разпали истински партито и ръцете вече бяха масово вдигнати. Той се очертава като любимец на публиката от известно време, съвсем заслужено, ако питате мен. Сектата се чувства много комфортно на сцената и не спира контактa с публиката дори за миг…

Същото мога да заява и за Ocean Wisdom, който определено представляваше това, което всички очаквахме. Бийтовете му са много яки, а той влизаше перфектно в тях. Изпълни всичко, което поне аз исках да чуя, включително хитачки като Eye Contact, Walkin, Splittin The Racket. Стилът му на обличане беше малко манс нот хот, а камуфлажното яке не слезе от гърба му, дори и в най-пиковите моменти. Моята преценка е, че бе малко икономичен, а hype човекът му влагаше доста повече енергия на сцената. Това мисля не попречи на никого. Имаше яко танци, усмивки и много позитивно настроение из всяко кътче на Терминала. Музиката му е яка, а на живо Ocean Wisdom звучеше дори още по-добре. И макар, че всички отидохме, заради музиката на това събитие, според мен най-важното бе друго… приятелствата, които поддържа!

Подобни концерти с големи изпълнители ни събира с хора, с които споделяме доста еднаквки вкусове, но по една или друга причина не виждаме толкова често. Ocean Wisdom привлече хора от различни ърбан кръгове и ги обедини в името на доброто прекарване. Аз бях обвит от позитивни вибрации още от сета на Сектата и те не ме пуснаха до края на вечерта. Видях се с много различни приятни хора, забравени приятели и такива, с които просто не се получава времево. Ежедневието ни е изключително забързано и натоварено, а подобни „случайни“ срещи ни зареждат и дават сила в борбата срещу сивото ежедневие. Уж толкова различни, а пред сцената всички скачаме като едно! Това е музиката и нейната притегателна сила е безмерна!

Затова, когато ме питат как беше на Ocean Wisdom, без да се замисля, отговарям със суперлативи, но нито един момент от изпълнението му не ми се набива като хайлайт. Хайлайтът бяха всички забравени усмивки, които видях, всички позабравени шеги и избледнели спомени. Така трябва да действа музиката и е радващо, че все още има клубове и организации, които ни поднасят поводи да прекараме една или друга вечер заедно.