Британският изпълнител Killa P с юбилеен концерт у нас по покана на GRIME BG

Британският изпълнител Killa P с юбилеен концерт у нас по покана на GRIME BG

Здравейте, маняци,

Беше ли погледът ви прикован от уникално тъпото заглавие, което ни дойде наум? Ако да, значи сме успели (и ние можем да пишем като истински журналисти понякога – скучно и стандартно – б.а.)! Целта ни обаче е, не да се правим на каквито не сме (и не искаме да бъдем), а да ви разкажем за мега-мед(е)ния лайв на Killa P, който отпразнува 40-тия си юбилей в България, по покана на GRIME BG. Почнахме се!

Партито стартира около 10-11 ч., а ние се шляехме с отбрани true heads авери, пиейки къси бири и пренавивайки билки около Mixtape 5‚ щото си е ритуал… Влязохме в клуба, около 11, 11 и нещо, докато атмосферата се подгряваше от любимия ни DJ Bashment, който смесваше умело грайм, дъбстеп и всевъзможни UK бенгърии с неподправен вкус. Велик човек, искаме да пуска на погребението ни, един ден – б.а.

Зад пулта последва нашата гордост в дебрите на лондонския ъндърграунд – DIAMONDZ, член на лейбълa на грайм легендата D Double EBluku Music. Ако не знаете кой е Стефан Величков, или пък Darren Dixon, нито Richard Kylea Cowie Jr, пуснете си Better Than The Rest („bud-a-bup-bup“, „it’s mree, mree“…) или пък How I like It (Remix) и може да навържете нещата… Whatever.

Лайв частта бе открита от нашата гордост в дебрите на ямайската и британската музика – Jahmmi и кръстникът на Българския грайм Chibook-а, подкрепени от FNKZ. На живо чухме редица БГ грайм класики като MASH UP Medley (ако се нелъжем) + още кво ли не. За справка от целия лайв – това видео (57 мин.), качено от самия Richard Knight, aka KIlla P, наздраве!

Не измина много време (не че сме следили) и на сцената изскочи и рожденикът и хедлайнер на вечерта  – Killa P. На живо чухме Skeng (фийт с братовчед му Flowdan – The Bug), Topper Top (продуцирано от легендарния грайм продуцент Sir Spyro) и какво ли още не.

Впечатление ни направи изключително позитивното отношение на Richard Knight, познат в артистичните среди и като грайм patois МС-то KiIlla P към България и феновете, които той нарича „семейство“.

За край ще кажем само, че нашите момчета – SECTA и Bezim Man сцепиха постата и показаха що е то „Български грайм от Варненска школа“. Огромно уважение за Killa P, GRIME BG и всички замесени, повече за това какво сте пропуснали – ТУК (LQ audio), ONE LOVE!