Jamakabi & Realz / ShadowMotion – 16.02.2018 @ club *Mixtape 5*

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Jamakabi & Realz / ShadowMotion – 16.02.2018 @ club *Mixtape 5*

Jamakabi е един от ветераните в grime сцената. Стилът му се отличава заради преплитането на grime-a с dancehall мотиви. Ямайските му корени подчертават силно характерния му patwa сленг. Именно с него той се нарежда сред четирите най-автентични patwa mc-та в grime сцената до Godsgift, Riko Dan, и Killa P. Роден е в източен Лондон, но е израснал в различни райони около Лондон. Преди grime стилът да бъде признат като отделен жанр, първите му изяви са в пиратски радиа като Deja vu FM и Rinse FM. Започва музикалната си кариера през 2002 г. като член на легендарните Roll Deep. Сред тях изпъкват имена като Wiley, Tinchy Stryder, и Dizee Rascal.

Jamakabi участва активно в албума на Roll Deep “In the deep end”, който в последствие продава 85 000 копия. Добре познат е и от поредицата Grime Originals. През 2004 г. участва в един от емблематичните за сцената проекти, а именно Forward Riddim. Той е продуциран от Dexplicit и на него имат записани писти имена като Lethal Bizzle, D double E и FlowDan. През 2005 г. парчето e на 11-о място в класацията на Британските сингли. През 2012 г. Jamakabi издава албум, който се казва “Humble Arrogance”. Албумът се радва на успех, и траковете в него се пускат от много от големите имена на острова.

До момента Jamakabi се занимава със собствената си музикална кариера, но също така продуцира млади артисти като Realz и Villz (преди известен като Villain). Realz или RLZВ в момента работи като ръководител в Rhythm Rollers ltd Джуниър Акерел. Роден е на 22 октомври 1990 г. в източен Лондон. Едни от първите му вдъхновения са иконата 2pac и Dizee Rascal. Започва да пише текстовете си още на 14-годишна възраст. Когато става на 17, той вече е изградил много добре своя стил и е забелязан от Wiley и Godsgift. Не след дълго започва да прави големи стъпки в подземната верига на Лондон. Появява се в радио предавания на Tim Westwood, Logan Sama и BBC 1xtra. През 2013 г. участва в една от емблематичните за стила битки, а именно “Lord of the mics 5”. Там привлича вниманието и уважението на артисти като Skepta, Frisco и Tinchy Stryder.

Билети ТУК.

февруари 16 2018

Details

Date: февруари 16, 2018
Time: 22:00
Cost: 15лв.-25лв.
Събитие Tags:, ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/838142776347035/

Venue

„Mixtape 5“

Bulgaria Blvd. 1, underpass “Gallery”
Sofia, 1142 Bulgaria

+ Google Map