Rise Up with Josh from The Skints

the skints

Rise Up with Josh from The Skints

Приятно невъзмутимите приливи на реге, дъб, рокстеди, ска и поп, изфабрикувани от The Skints в състав Jon-бас; Jamie-барабани, вокали; Josh – китара, вокали и Marcia – вокали, флейта, клавишни (и какво ли още не) отлично пасват на мелодично лежерния ни (при)вкус. Ето защо новината, че британците ще ратата-та-та-тат в клуб Строежа на 10 май, някак ни принуди да метнем няколко въпросителни към Josh.

An: Иху-у-у, най-накрая The Skints в България. Чакахме ви от толкова дълго време. Josh, кажи на тези, които още не разбират безграничното ни вълнение от първия ви концерт в София, кои са The Skints.
Josh: Здрасти, всичко е много просто – аз съм Josh и свиря в The Skints. Ние сме от Лондoн, Великобритания и вече имаме два издадени албума – Live.Breathe.Build.Believe. и Part & Parcel. Вълнуваме се искрено от изявата си в България, защото преди сме нямали възможност да дойдем в страната.

The Skints StroejaAn: Значи вълнението за концерта ви на 10-ти май в клуб Строежа е взаимно. Ще ви подгрява българската реге дъб банда Rock A Shock. Познавате ли групата и изобщо чували ли сте за подобни български изпълнители?
Josh: Ами, ако трябва да съм честен с теб, не съм запознат с българската музика. Затова пък ще ми е още по-интересно да разбера какви ги вършите тук и да се запозная, доколкото мога, с готини български банди.

An: Със сигурност ще се изненадаш колко добри реге дъб банди виреят тук… Иначе знам, че имате много съвместни концерти с любимците ни Jaya The Cat. Надявам се, вие също да се върнете за още концерти в България. Знаеш ли, че Джеф има татуировка на български?
Josh: Ха-ха-ха. Джеф ми показа тази татуировка, но бях толкова пиян, че не запомних какво означава. А да свириш с Jaya е истински кеф…

An: С кои други банди ще имате съвместни концерти?
Josh: По време на турнетата си винаги срещаме различни хора.  Свирили сме с Gogol Bordello, The King Blues, The Slackers… Нямаме строго определени участия с конкретни банди, а това лято ни предстои да се запознаем с още повече музиканти, защото ще свирим на много фестивали в над 10 страни в Европа.

An: Иха! Продължаваме да следим изявите ви и да броим дните до 10-ти май. Надявам се, че ще можем в Строежа да ти зададем още няколко въпроса от фенове на The Skints, които получихме на имейла ни [email protected].:)
Josh: И аз се надявам. А дотогава – Rise Up!

The Skints – Rise Up