Perfect Skies за отвличане на самолет

Perfect Skies

Perfect Skies за отвличане на самолет

Гледаме си снега и чакаме да натрупа или да спре. Всеки влага в копнежа си за Perfect Skies нещо различно. Запитахме се какво е перфектното време за Сашо, Никул, Златил и Любомир от бандата Perfect Skies и дадохме думата на Никул, за да ни светне по този и други въпроси от трибун(к)ата на DJambore.com.

DJambore.com: Жици, сила и пънкария на хоризонта с Perfect Skies… Какво още ви събира и групира?

Никул: Perfect Skies съществува от 5 години. Последен, преди около година, към нас се присъедини Сашо (барабани), а останалите сме заедно от самото начало. Аз съм Никул (китара, вокал), Златил е на китарата,  Любомир е бас и вокал. Точно преди 5 години, на 14 февруари, беше първото ни участие и тогава подгрявахме No Use for a Name. Скоро имаме рожден ден и може да ви подарим концерт.

Досега сме записали един албум с 11 песни (Takeoffs’n’landings) и имаме два готови видео клипа. Работим върху ново видео, както и върху парчета за нов албум. До момента сме сътворили около пет. Когато станат десет ще ги запишем, за да не ги забравим.

Предполагам, че всеки има свой собствен мотив, за да бъде част от Perfect Skies… Аз се „групирам“, защото харесвам хората, с които свиря. На първо място сме приятели, а после сме част от група. Свиря не толкова заради самата музика… Предполагам, че ако свирихме друг стил или дори ако се занимавахме с друг вид изкуство, пак щях да участвам.

DJambore.com: Видовете изкуства с лопата да ги ринеш… Участвате ли в други проекти?

Никул: С другия китарист (Златил) и още едно момче от известно време свирим ирландски песни, подходящи най-вече за пиене. Работното заглавие на формацията е Drunken Clovers и в нея свиря на акордеон. Можете да ни слушате в деня на Св. Патрик (17 март). До тогава обещаваме да сме готови с репертоара.

DJambore.com: Ще ви слушаме. Когато е сигурно и мястото, ще разтръбим. По какво друго се зарибявате освен по музика?

Никул: Любо от една година е луднал по хавайски сърф и ще ходи в Португалия да се учи, че тук няма вълни. Златьо си има куче, а Сашо има специален режим на хранене и тренировки.

DJambore.com: Последно свирихте миналата събота (25-ти януари) в Строежа. Как беше там, какво се случи?

Никул: Ами, добре си изкарахме и прекарахме. Свирихме в Строежа за първи път, обикновено там си джиткаме на джагите. New Day Coming, който забиха същата вечер много се изкефиха. Те хем са виртуозни музиканти, хем са адски забавни.

DJambore.com: Грандиозното питане, което отправяме към музиканти, без да очакваме грандиозен отговор – Накъде върви българската музикална сцена напоследък?

Никул: Радвам се, че във всеки един музикален стил могат да се отличат по един или няколко български изпълнителя, които да представят качествени продукти. Не са много, но все пак си е постижение за нашите мащаби. По отношение на пънк и хард кор сцената, тя е доста активна и има своите верни фенове. Винаги се чувстваш яко на такъв концерт. Там повечето хора нямат задръжки и предразсъдъци, отворени са към всичко различно и нестандартно. Така, че свиренето на сцената, както и разговорите пред нея протичат лесно и от самосебе си… Пийването също.

DJambore.com: Какво трябва да има в небето, за да може настроението „от самосебе си“ да е перфектно?

Никул: Облаци… Много облаци… От онези, дето са с мента и мастика (смех). Не, по-скоро, компанията е важна и липсата на мрънкащи хора, които да напомнят колко е гадно всичко. Въпрос на позитивно мислене и положителна нагласа.

DJambore.com: Ако си в едно такова позитивно настроение и си вземеш one way ticket, накъде ще полетиш?

Никул: Ще отвлека самолета и ще кацам само, за да презареждам с гориво.

Perfect Skies – Speechless

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=IARf_Es-zTE]