When Rebelites hit you, Feel no pain

Rebelites

When Rebelites hit you, Feel no pain

Докато зъзнем в изненадващото ни всеки декември зимно време, все ни се въртят в главата свежи реге ритми с полъх на безметежност и горещ пясък. Ето, защо разтананикахме и Jah Jah Children на соуджърите от Rebelites и се присетихме, че е време да разберем какво се случва с тях и за какво се борят.

DJambore.com: Здрасти и Jah Jah на всички. Представете бандата и ни светненете кой за каква част от мешавицата, която свирите отговаря?
Цецо: Привет, ние си имаме имена в личните карти, ама и такива, които по-често използваме в живота.:) Михаил Люлев (IrieBear) и Бисрат Моджо (Biso) са вокалите. Александър Даниел (Sandy) е на барабаните, Александър Георигиев (Alex G) и Хари Селдън отговаря за китарите. Петър Щерев (Пеши) е на тромбона, Димитър Бакърджиев (Shorty) е със саксофона, а аз съм на синтезатора. [space]
DJambore.com: От кога сте заедно и в този състав? Разбрахме, че сте „претърпели“ сценична пауза… Какво се промени в Jah Jah Children?
Цецо: В този състав сме от края на 2011 година .
Мишо: Преди това липсвах само аз! 2012 година беше много забавна – посвирихме на доста места, спечелихме конкурса за непопулярна група на Elevation Festival, пуснахме дебютния си клип и като цяло започнахме да се сработваме… Последва една доста дълга пауза, в която не бяхме на сцената. Това, разбира се, не означава, че не сме творили. Точно обратното. Променихме стила си и направихме изцяло нов репертоар.
Alex G: Да, новите парчета имат огромен заряд и мисля, че това е звукът, който търсехме. [space]
RebelitesDJambore.com: Успяхме и през зимата да презаредим слънчевите батерии, защото слушахме и гледахме парчето „Пеша на море“. Песента е от документалния филм „Ком-Емине“, който ще има премиера скоро. Разкажете как се стигна до този проект, как се пресече идеята за филма с вашата музика?
Мишо: Да, премиерата на филма е на 6-ти декември в Дома на киното от 19:30 часа. До този проект се стигна след като аз успях да осъществя една моя мечта, а именно да направя прехода Ком-Емине. Там се запознах с Никола Барбов (режисьора на филма) и му предложих да напиша една тематична песен за похода. Мисля, че се получи доста приятно планинарско парче. Все пак е базирано на лични преживявания.  🙂 [space]
DJambore.com: Да, доста е приятно парчето. На нас ни харесва и „Slow Fire”. Освен с Рут, мисли ли сте за песен с друга певица? Ако можехте да „работите“ с всяка чуждестранна такава, коя бихте избрали?:)
Цецо: Ами, ние сме готови за всякакъв тип колаборации и експерименти, така че рано или късно това пак ще се случи…
Мишо: Ако говорим за чуждестранна реге изпълнителка, със сигурност ще искаме да направим парче с Dezarie. Невероятна е. [space]
DJambore.com: Пожелаваме си да направите. 🙂 Какво ще кажете да завършим мъдро с любими реге сентенции или поговорки (ако има такива)?
Biso: Да, в много реге песни се ползват ямайски поговорки, както и много лирики от реге песни са се превърнали в поговорки…
Alex G: Хм, любими сентенции… Може би една фраза от Trenchtown Rock на Боб Марли :
One good thing about music, when it hits you feel no pain

Rebelites – Пеша на море

http://www.youtube.com/watch?v=xC_fl6YpiNo