Puka vs. Puko from Coco Agency. Action.

Puka & Puko

Puka vs. Puko from Coco Agency. Action.

Обичаме Puko (Dano Lite, на снимката горе е по средата, виж синята шапка) и Puka (Цвети, третата усмивка от ляво надясно на снимката) още от преди 90-те години. Dano и Цвети са вършали като промоутъри на какви ли не интересни събития по отделно и заедно.

Click here to read the interview with Puka and Puko in English

От близо 3 години вярват, че съединението прави силата и организират на родна почва заедно I Love the 90’s (преживяхме вече третото тематично превъртане на касетката, а лятното издание на фестивала предстои на 9-ти август) и Фестивал на цветовете.

anna: Puka & Puko! Най-накрая успяхме да ви хванем в крачка и да ви поразпитаме за туй-онуй. Какво ви вдъхнови да организирате събития като I Love the 90’s и Фестивал на цветовете в България?

Puko: Целта ми е да предложа такъв тип събития на хората в България, на които публиката не само да присъства, но и да участва в цялото шоу. Вдъхновение черпя от многобройните ми пътешествия по цял свят, по време на които се срещам с различни хора и обменяме опит и впечатления.

Puka: Мотивацията ми за организиране на събития идва от шанса да превърна една идея в реалност…

Разкажете за първия път, когато превърнахте една идея в реалност. Страхувахте ли се, болеше ли, как се почуствахте, когато събитието приключи… 🙂

Puko: Не беше страшно, но за първи път организирах събитие, когато бях едва 16-годишен и не осъзнавах точно какво означава ивент… С течение на времето придобих повече опит в маркетинга, сигурността, управлението на финансите и т.н. Сега съм наистина спокоен, а когато всичко приключи се чувствам някак самотен…

PukaPuka: Първият път, когато организирах събитие беше с Teren и концерта на N.O.H.A. през 2008 г. в Party Center 4 km. Всички бяхме убедени, че всичко ще е точно и дори не си представяхме, че нещо може да се обърка… Инвестирахме много емоции и очаквания за нещо ново и голямо. Ето защо, може би, се получи велико. Страшното тепърва ни предстоеше… 🙂

OK, няма да задълбаваме. Puko, ти си организирал много събития извън България. Намираш ли разлика в промотирането на ивенти тук и в чужбина?

Puko: Не намирам особена разлика в аудиторията тук и в другите страни, в които съм работил. Феновете в Белгия, Франция, Англия и т.н., обаче имат много повече познания за ъндърграунд музиката, отколкото хората тук. В България на почит са единствено големите имена на комерсиалната музика. Тъжно е някак си, защото има толкова добри музикални проекти на тази планета, както и разнообразни стилове, които още са непознати или недоразвити в България. Сигурен съм, че с времето нещата ще се променят и непознати досега стилове в страната ще еволюират, за да могат повече хора да се зарибят по качествена музика.

А ще ми препоръчате ли предстоящ летен фестивал с качествена музика?

PukoPuko: Имам два любими – Sziget Budapest и Boom Festival Portugal. За мен това са най-добрите фестивали, които съм посещавал през живота си.

Puka: Аз пък предпочитам по-малки фестивали, където можеш да видиш какво всъщност се случва на сцената и не си просто единица в тълпата… Малката точица, част от множеството, която не се различава, когато погледнеш напред от сцената. Любими са ми овцевъдните събори. Тазгодишният Фестивал на овцевъдите беше през май, но ако още не сте го посетили, не го пропускайте следващата година!

Не го пропускаме 🙂 . Добре де, набързо – кой е любимият ви цвят и каква музика си слушате, когато сте сами.

Puko: Любимият ми цвят е розовото или синьото. Когато съм сам слушам Hard Style & Trance & Soft Electronic Music.

Puka: Моят цвят е зеленото. Напоследък се кефя много на new folk rock изпълнители. Чувствам се добре с рока, защото агресията ме успокоява…

Да, агресивният смях също успокоява. На какво се хилите напоследък?

Puko: На Puka и нейния скучен черен хумор. 🙂

Puka: Да, черният ми хумор е скучен само за черногледи хора. Обичам тъпите шегички като тази.:)

И аз ги обичам. Мерси и ще се видим пак на I Love the 90’s Summer Edition.:)

Puko i Puka