SZIGET заключение с продължение

SZIGET

SZIGET заключение с продължение

Няколко факти и непроверени твърдения за 21-вия по ред SZIGET. Island of Freedom 2013. 

За капак на изразените вълнения на DJambore.com относно SZIGET 2013 подбрахме няколко факта и измислихме четири пожелателни твърдения, с които да приключим истеричните отклонения за фестивала.

Факти SZIGET 2013:

Дати: 5-12 август 2013 г.
Място: остров Óbuda, Будапеща
Площ: 76 хектара
Брой посетители: 362 000

Изпълнители от 52 страни (вкл. от Австралия, Аруба, Аржентина, Бахрейн, Етиопия, Гамбия, Индия, Кения, Пакистан, Мали, Сингапур, Южна Африка, Уругвай и Венецуела), фенове от 69 държави (вкл. от България)

Фестивални сцени: 54
Период изграждане на сцени: 3 седмици
Работници по изграждане на сцените: 7 500
Най-голяма сцена: шатрата A38 (5 000 квадратни метра)

Дължина на специално осветление: над 30 километра
Медицински екипи по време на фестивала: 400
Охранители: 1 200

Непотвърдени твърдения:

Enter Shikari се накефиха повече на българската публика

Британската пост-хардкор банда изкусно зареди и феновете на SZIGET-a, но взаимодействието с публиката на Острова на свободата не можеше да се сравни с избухването на Enter Shikari преди седмици по време на Spirit of Burgas.

Емоцията на англичаните по време на забиването на бургаския плаж беше осезаемо по-силна, отколкото на SZIGET 2013, поради силната спойка между свръхенергична публика и изпълнители. На острова Shikari-ята пак си бе професионална, но нямаше толкова явно сцепление с омаяните фенове.

MIKA ще има концерт в България

Нежното присъствие на MIKA по време на фестивала зареди усмивките дори на необмислените хардкораджии. По зрелищния ефект и топлината, излъчваща се от симпатягата, може да се надяваме, че ще ни „огрее“ и в България. Твърдението е по-скоро пожелателно, отколкото потвърдено. In Promoters We Trust.

Френският език ще преживее апогей

Как на SZIGET без ZAZ. Френското игриво чудо се завъртя няколко пъти и накара публика от 69 страни да увърти езика си на фльонга, за да кресне дружно Je Veux d’l’amour, d’la joie, de la bonne humeur, ce n’est pas votre argent qui f’ra mon bonheur... Както възпява GP „Пейте, дивейте, бикините си вейте“…и по желание научете френски…Поне докато още е леко хипстърско да знаеш езика.

Най-масивният зимен фест за 2014 г. ще е Snowattack

DJambore.com хвърля око и ухо половин година напред и очаква с нетърпение масивния фестивал, организират от MEEX и SZIGET през зимата. Датите са 2-8 февруари 2014 г., а мястото е Puy-Saint-Vincent във Франция. Следим за подробности.

Докато чакаме предсказанията да се сбъднат, очакваме изненади за SZIGET 2014 г. и струпване на още коментари за още знайни и незнайни фестивали.

Hamarosan Találkozunk!

Enter Shikari – Sorry You’re Not A Winner”