МЕТРОПОЛИС СЕ ЗАВРЪЩА!

МЕТРОПОЛИС СЕ ЗАВРЪЩА!

Здравейте, мръсни рейвъри!  

С огромен трепет и под нечовешки силна емоция искаме да ви споделим, че през изминалия уикенд бяхме на мега, гранде събитие – Metropolis pres. Jeff Mills, Oscar Mulero (Floor 1), Adana Twins, Dirty Doering (Floor 2). След почти 2 годишна пауза титаните от Metropolis се завърнаха толкова ударно, че ниe няколко дни по-късно не можем да се опомним. Все още не сме се разплели от музикалната спирала, в която бяхме завъртени, но ще опитаме да прехвърлим и вас в рая.

За нас вечерта започва класически – допиваме напитките си по път в метрото като едни истински бохеми. Пристигайки пред портала на едно друго измерение, а именно Интер експо център, блъскането от халетата се чува така силно, че в коремите ни  започва онова вълнение, което само истински качествената музика може да създаде като чувство в човека. Повикани сме от нея! Нахлуваме! Не се издържа!

Събитието протече в следния ред:

Часът е след полунощ. Пълно е с щастливи, усмихнати и танцуващи хора. Срещаме твърде много познати и полудели от кеф лица. И се започват едни наздравици и като се наливат едни шотовЙЕА. Хубаво е пак да сме заедно и то тук – земите, върху които са се случвали такива тежки ивенти, че даже и историята мълчи.

Експото е разделено на две зали – ние моментално си попадаме в нашата с мръсното техно или Room1. Зад пулта са вече Miss lidiya и Dj Smurf, които безкомпромисно начукват каски. За съжаление хващаме края на сета им, но сме ви подготвили кратко видео, което можете да видите тук:

01:00 часа. Всичко излиза извън контрол. Емоционално не сме на себе си, защото пред нас се появява детройтското чудо Jeff Mills, наричан  още The wizard. Фрисоните ни започват със заставането му зад легендарната му дръм машина. Нали знаете за него? Той е създателят на техното и категорично защитава титлата си. Започва да наслагва няколко слоя луупове един върху друг и забърква най-доброто от най-доброто. Ние пък започваме да се подмокряме и изобщо нямаме намерение да го крием. Сетът му е изключително сложен и минималът ни блъска тежко. Чувайки The Bells, започваме да не знаем къде се намираме от кеф. Всичко е подбрано брилянтно. Имаме чувството, че има барабанист на живо, човече. Изобщо нямаме време да се оглеждаме около нас, но за миг забелязваме как всички са се потопили в това, което се случва. Имаме си една сбъдната мечта по-малко, чухме го! Чухме магьосника!

Искаме да отбележим, че дансингът гори и всички не са на себе си от якост. Тук едно другарче ме дърпа и ми казва: – Разцепвам се, братле! Само Metropolis го могат така!  

Не искаме да се откъсваме и за миг от мястото на което сме, но няма как да не наминем и в Room2. За тази зала можем да кажем, че очаквано откриваме една малко по-различна посока на електронната берлинска музика. Както каза DJ Steven – за малко по-„улегнали фенове“ (Е, въпреки, че ние не се имаме за улегнали и там бяхме тежко погълнати от случващото се, хе – хе, хо – хо).

03:00 часа. Зад пулта хващаме края на чудната музикална бъркотия, с която босът на лейбъла KatermukkeDirty Doering вече е изчукал мозъците на всичкото народ в залата. В типичен за берлинеца стил, сетът му е ритмичен, танцувален и извисяващ. Кара ни да затворим очи и да се потапяме отново, и отново. Мислите ни, докато го слушаме, са колко музикално чиста и безкрайна е тази нощ.

03:30 часа. Появяват се едни наши любимци, а именно Adana Twins. Усещаме как нямат търпение да ни предават емоции чрез музиката си. Ние пък, както винаги, сме озверели и гладни. Готови сме да поемем тези емоции. Немското дуо, започва да ни мята в едни други реалности. Сетът им е дълбок, тъмен и емоционален. Близнаците от Адана ни стават още по-любими. Наблъскани сме безкомпромисно. Предизвикват шум и еуфория на дансинга. Силно впечатлени сме и отпечатъка им върху нас е оставен. Част от сета им можете, да чуете и видите тук:

Чувастваме се емоциоанлно разпарчетосани и не знаем накъде да поемем, но решението е взето. Завръщаме се в Room1 и да си признаем, не мърдаме от там до края.

Вече не познаваме часовника и не можем да ви информираме за час, но във вихъра си вече е белгийската легенда Peter Van Hoesen. Нещата са загрубели и то тежко. Kакто винаги, появяваме се точно навреме. Не знаем как точно да обясним какво се случи с нас по време на сета му, но с няколко думи, Peter извайваше звуците и върху тялото и върху ума ни, което ни накара да се покатерим директно при него. Страхотна селекция. Силно впечатлени сме. Крактко видео от сета му виж тук и тук:

Партито закриват DJ Steven и Ziggy. Както винаги, успяват да ни накарат да се гордеем с българската техно сцена. Няма капка умора в никой, дори смятаме, че някак с появата на тези две величия, които са повод за нашата гордост, публиката започва отново да обезумява. Всички са неуморими. Часът е 8 сутринта, а в залата е пълно. Части от сета им тук, тук, че даже и тук.

За нас партито приключва със светването на светлините и с онова болезнено усещане за край, когато музиката спре.

Изминали пътеките на музикалните си желания, както и с парестезия от танци, в крайниците сме принудени да се изнасяме. С блажени фейсове и надежда, че този път няма да бъде позволено за такъв дълъг период да сме оставени без любимото си чудо Метрополис, всеки поема към терена си.

Благодарим на организаторите, че ни подариха тази оргазмична вечер. Благодарим за музиката и за любовта, с която ни дарявате! Гладни сме за още!

До нови срещи, май френдс и не забравяйте – LESS DRAMA, MORE TECHNO!

Плейлист от видяното тук.