НА 21/09 МЕТРОПОЛИС ПОСРЕЩА ЛЕГЕНДАТА CARL COX, BEN SIMS И CRISTOPHER COE В СТОЛИЧНАТА ASICS ARENA

НА 21/09 МЕТРОПОЛИС ПОСРЕЩА ЛЕГЕНДАТА CARL COX, BEN SIMS И CRISTOPHER COE В СТОЛИЧНАТА ASICS ARENA

Metropolis presents Carl Cox, Ben Sims, Christopher Coe

Независимо от музикалните тенденции, активността в социалните мрежи, или броя на последователите (реални или „набрани“ в някоя ферма в Мексико или Индия), мястото на един DJ в крайна сметка се измерва от това, на което е способен когато се изправи на пулта пред публика. С едно изключение – това се отнася до всяко едно място без първото. Първото принадлежи на Шоколадовия Буда, на The Dj’s Dj – Карл Кокс. И българската публика знае това много добре. Още първото му идване по покана на Метрополис преди 20 години доказа по безапелационен начин способностите му да ни поведе на невиждано музикално пътешествие. И в това няма нищо случайно.

Започнал музикалната си кариера на 15 години, Carl Cox следва плътно световните тенденции в денс музиката като започнем от диското, преминем през хауса от Чикаго и стигнем до гигантските сцени с техно, на които е безспорен повелител.  Той е първият техно DJ в Европа, който пуска музика на 3 грамофона и първият победител в първата класация DJ top 100 на DJ Mag. Първи има отделна сцена (Carl Cox & Friends) на най-големите фестивали в света – Ultra Маями, Awakenings Амстердам, EDC Лас Вегас, BPM Festival, Ultra Europe, Tomorrowland, ADE и много други.

След края на Пандемията, която затвори културните събития за близо две години, той се завърна с гръм и трясък и с чисто нова концепция, наречена Hybrid. Тя не само включва плеърите, задължителни за всяко едно DJ изпълнение и дръм машина, синтезатори и секунсър, с чиято помощ не само надгражда готовите парчета, но и създава на момента съвсем нови пластове от ритми и хармонии. И резултатът е поразителен. Дори според нашия приятел Страхил Велчев Kink. А той е избиран няколко пъти за най-добър изпълнител на живо в престижната класация на Resident Advisor. С тази концепция Карл Кокс за пореден път покорява света и на 21 септември пристига в Софийската Asics Arena (зала Фестивална) по покана на Метрополис. Заедно с него зад пулта ще застанат и Кристофър Ко, един от най-добрите техно DJ в света Бен Симс и Metropolis DJs.

Билети тук.