Metropolis pres. Jeff Mills, Oscar Mulero (Floor 1), Adana Twins, Dirty Doering (Floor 2)

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Metropolis pres. Jeff Mills, Oscar Mulero (Floor 1), Adana Twins, Dirty Doering (Floor 2)

Скъпи приятели, предполагаме, че сте запознати с клишето, че на китайски йероглифът за криза може да означава и възможност. Това клише приложихме и ние от Метрополис. Кризата, в която изпадна цялата музикална индустрия заради пандемията от Ковид 19 затвори заведенията и фестивалите навсякъде по света за близо 2 години.

Използвахме това „спряло” време, за да анализираме състоянието на световната електронна сцена и развитието ѝ в България и стигнахме до следния извод: няма вече такова нещо като „единна сцена”. Нито по света, нито у нас. Простото разделение на Техно, Дръм енд Бас, Транс и Хаус е история. 

Сега има подстилове и подстилове на подстиловете с почитатели, които не са много склонни да се забавляват на музика, която не е точно тази, която обичат. И тъй като Метрополис гледа на забавлението изключително сериозно, преценихме, че едната сцена на нашите партита вече не е достатъчна. Имаме нужда от още една, за да можем да извлечем максималното от гостите, които каним и да запазим тази наистина уникална и неповторима атмосфера на събитията ни.

Метрополис ще организира първото истински голямо парти в София на 4 декември 2021 г. за последните две години. В него ще участват най-популярните български DJ, големи световни звезди, както и новите открития на Метрополис.

Ето и няколко думи за главните герои на нашето събитие:

СЦЕНА 1

JEFF MILLS – Axis Records, Chicago, USA

В сравнително анонимната електронна музика има имена, които светят ярко на общия фон и Джеф Милс е точно такова. Един от създателите на стила Техно, роден в Детройт, но продължил кариерата си в Чикаго, той е вероятно най-добрият технически ди-джей в света в тази музика. Неговите участия са като концерт, заради дръм машината, която използва и на която „свири”, създавайки нови ритми, уникални за всяко негово изпълнение. Като композитор, той е автор на може би най-разпознаваемото парче в техно музиката The Bells. През 2000 година създава и саундтрака към филма Метрополис на Фриц Ланг, с което вдъхва нов живот на легендарната лента от 1927 година. И днес няма престижен фестивал в света, който да не го иска като гост в някоя от основните си зали.

OSCAR MULERO – PoleGroup, Madrid, Spain 

В техно музиката има ди-джеи, които се водят по публиката, но има и такива, които я водят. Оскар Мулеро е от вторите. С повече от 20 години опит зад гърба си и участия в най-престижните фестивали и клубове по света, той винаги е в авангарда на тази музика. Той разширява границите й с всяко свое участие и всяко ново издание на лейбълите си – Warm up и PoleGroup. Едно от най-желаните имена от почитателите на техно музиката в България, Оскар Мулеро ще направи своя дебют тук на 4 декември в Интер Експо Център.

СЦЕНА 2 

ADANA TWINS – Tau, Berlin, Germany 

Бенджамин и Фризо – Adana Twins са двама приятели, чиято любов към електронната клубна музика и хип-хопа ражда неподражаемия емоционален, тъмен и юбер танцувален стил, който в момента доминира в най-престижните клубове в Европа, Азия и Южна Америка. Техните продукции са в сетовете на легенди като Pete Tong и Sven Vath, звезди като Solomun и Tale of Us, а ремиксите им на Higher State of Consciousness на Josh Wink „разбиха” класациите преди няколко месеца. Те са резиденти на единия от трите най-добри клуба в Берлин – Watergate, което говори достатъчно за уменията им зад пулта.

DIRTY DOERING – Katermukke, Berlin, Germany 

kapstadt 2018

Има лейбъли, които се случват на точното място и в точното време. Те отразяват моментното състояние на електронната сцена и желанието на артистите и публиката за нещо различно, нещо което описва техния zeitgeist. Такъв лейбъл е Katermukke – роден в Берлин, на брега на Шпрее, където неохипитата намират своя саундтрак съчетаващ наивитета на 80-те с тевтонските ритми от 90-те, облечен в най-шарените дрехи на 60-те. Dirty Doering е негов създател. Маратонските му сетове в култовите клубове Bar 25 и Katerblau и изключителното му присъствие зад пулта му създават име на един от най-емблематичните берлински ди-джеи.

Събитието ще се проведе в Интер Експо Център при 100% капацитет със зелен паспорт (сертификат за ваксинация, документ за преболедуване или документ за PCR или антигенен тест), съгласно последните заповеди на Министерство на здравеопазването.

декември 04 2021

Details

Start: декември 4, 2021 @ 20:00
End: декември 5, 2021 @ 08:00
Cost: 30лв.-50лв.
Събитие Tags:
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/3168664873456602

Venue

Inter Expo Center – Интер Експо Център

Bulevard Tsarigradsko Shose 147
Sofia, 1784 България

Phone:

+359 2 9655220

Visit Venue Website