МЕЖДУ UNDERGROUND-A И МОДЕРНОТО

МЕЖДУ UNDERGROUND-A И МОДЕРНОТО

*Та-бум-тс*

Изминалият петък отново бе изпъстрен със събития, обаче едно изпъкна най-силно! Промото към албума на Атила, продуциран от WORST – „РЕД И ХАОС“ преобърна Facebook! Почти нямаше човек, който, под някаква форма, да не „спамне“ за предстоящото. Повече от половина тракове вече бяха публикувани в YouTube канала SHANOSHAMANIZM, а два от тях са придружени от клипове, които не са за изпускане. Цялата „еуфория“ беше захранена и от много медии.

Около събитието се шумеше, а и Атила през последната година е хипер активен! Заедно с прекрасната Акаша покориха много барове, клубове, фестивали… Атила е под светлината на прожекторите и всички ние, публиката, искахме да го видим на живо.

Датата бе 28-ми септември (по някаква случайност (?!) това е датата, на която NOWALLZ – човекът, който стои зад мастерирането на диска, има рожден ден)… Метеорологичните условия също бяха с нас. След поредица „лоши“ дни, този беше страхотен и съм сигурна че времето винаги е от значение! Часът беше 22 и нещо… Тогава пристигнах пред MIXTAPE 5, където в зала „А“ цареше „РЕД И ХАОС“, а в зала „Б“ безкомпромисно дънеше Drum & Bass.

Въпреки факта, че и в двете зали имаше парти, ми се стори леко празно пред Микса, а и в него. Но българинът нали е свикнал да тръгва в последния момент и първо хубаво да се „направи“ за домашно… Началото на събитието според официалния лайн-ъп бе 21:00. Откри Акаша с DJ сет. Лайв изпълненията започваха в 23:00, според информацията в страницата на събитието. Реално започнаха около полунощ. Илйо от 50 СТОТИНКИ/Radio NRB/ЙОМРУК пък се е погрижи в кратко клипче да ни покаже емоциите на част от публиката и изпълнителите преди лайва (много сладко клипче, мисля, че трябва да го гледате).

Първо камбаната удари 5-тият час! Доста пъти съм коментирала участия на 5 O’CLOCK и вече не знам какво да кажа… Всичко, което съм изписала до момента е актуално и не се е променило… Всъщност излъгах! ПУБЛИКАТА ГИ ОБОЖАВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ! Навсякъде около мен абсолютно всички викаха, скачаха, абе, избухваха на макс! Но удоволствието ни бързо приключи… Момчета не изпълниха много тракове. Да, можеше да скандираме за още, ама не сме дошли за тях. А и нека само да ви припомня, че Имера и Бунта от групата са ни подготвили много мазен и долен албум. „Динозаври Кадилаци“ вече е наличен за pre-order, пък на 12 октомври ще му е сефтето!

5 o'clock @ ATILA x Worst: РЕД и ХАОС * Album Promo * Mixtape5 * A-Side *

Публикувахте от Rock On Jamz в Събота, 29 септември 2018 г.

Едва на събитието се убедих нагледно каква жестока комбинация са 5 O’CLOCK + ЖЛЧ + АТИЛА на живо! Едно е да намериш страшен бийтмейкър, друго е да си супер добър лирик, албумът ти да стане убийствен, да си направиш промо в якия MIXTAPE, ама да събереш точно тези хора на една сцена… упс, това май е рецептата за яко събитие! Ха-ха! ВЯРНО БЕШЕ ЛУДНИЦА! Жлъч ни разцепи! Много луд! Ама и ние всички бяхме отличници, всяка песен я знаехме наизуст! 🙂 Представете си какво мазало! Тук наблюдавахме и явлението „бис“, след което окончателно настъпи РЕД И ХАОС! За секунда при засичането на Язвителния с Атила се обнадеждих, че ще чуя „Сив герой„, но явно ще е в друга приказка.

WORST застана до DJ AKASHA, Атила изскочи и началото на края настъпи. Чухме няколко бийта на „най-лошия“, супер яко скречнати от Акаша!  Това ни подейства като за лека почивка и за да настроим вълните на нещо по-различно. Атила без да се церемони, ни подпука с траковете от албума. Някои вече ги бяхме научили, докато на други не искахме да продумаме, за да вникнем… Магическо беше! Много обичам да ходя на промота! Имаше и „специални гости“. Това бяха NRG D и Nastie, изпълнители, които могат да се похвалят, че участват в албума.

Разбира се, Атила нямаше как да пропусне да изпълни и някои от последните си песни извън РиХ, а не мога да не отбележа колко се впечатлих, когато изпълни и великата песен „ПРИЯТЕЛЮ СТАР„, продуцирана от SBM! Това беше и черешката на тортата!

DJ AKASHA продължи със сета, докато Атила и Worst раздаваха автографи, снимаха се и разговаряха с феновете. Въпреки, че опашката беше безкрайна все пак и аз се добрах до тях. Най-добрият event фотограф в София (пък може би и извън) – Anastas Zick Dsk /LeMouseRat Photographie ни направи зверски снимки (cover снимката е негова, той беше и официален фотограф на събитието, така че очаквайте яки снимки скоро). Подписаха ми албума и ги поздравих.

В заключение.

Имаше доста хора, но очаквах повече. Бях скептична, а се получи велико. Та да, признавам, „стария“ Атила го обожавам, обаче „новият“ е още по-як. Страхотно е да виждаш как авторът расте. Как се развива… Как малкият гамен, вече е пораснал мъж. Мъж с ценности и бъдеще.

Що се отнася до WORST, aко бях на мястото на Акаша, сериозно щях да ревнувам от него… Ха-ха! Всеки един бийт в албума е жесток. Няма слабо! Всъщност Worst никога не е имал слабо.

Респект за АТИЛА, WORST, NOWALLZ, AKASHA!

А вие, читатели, които не бяхте на концерта, само можете да съжалявате! Оглеждайте се за промо на РЕД И ХАОС във вашия град. Слушайте албума в Spotify или iTunes и си вземете CD

П.П. Броени дни преди лайфа, нашият човек СРБ си поговори с Атила и Акаша, можете да чуете записа тук: