HMSU Разклащане: SHOGUN AUDIO BULGARIA

HMSU Разклащане: SHOGUN AUDIO BULGARIA

В събота вечер се състоя така дългоочакваното парти, което HMSU вече традиционно организира, канейки световно известния лейбъл от дръм енд бейс сцената – SHOGUN AUDIO.  И да, и този път трети ден ни болят краката и главите от това културно тържество.

Още преди партито да е започнало, атмосферата пред залата ДНК подсказваше, че нещо лудо ще се случи. Успяхме да влезем към 23:30 в залата, откъдето вече се чуваше плътен и дебел бас, виновни за който бяха EXo и Targy (HMSU). Тяхната b2b загрявка подейства точно, както трябваше –танцът започваше да ме поглъща.

В ДНК започна да кипи живот към 00:30, когато вече зад пулта стъпиха POLA & BRYSON (UK) – първите гости от SHOGUN AUDIO. Двамата DJ-и пускаха през този един час по-лека и мелодична музика, в сравнение с EXо и Таrgy преди тях, заложиха предимно на стари класики от Liquid dnb стила.

Залата вече се беше напълнила и всички чакаха с нетърпение сета на FOURWARD (AUSTRIA,SHOGUN AUDIO). Веднага се усети разликата в атмосферата и вайба, след като FOURWARD стъпи зад мискера заедно с MC AD, разбира се, който не спря да надъхва тълпата с часове.

FOURWARD оправда очакванията на всички с мега сет-а, double drops, нямаше слабо при него… Такъв дръм ен бейс те кара да се сраснеш с колоните, хаха… Все пак сме си бас зомбита.

След сета на FOURWARD, от 3 до 4:15, пулта налази ED:IT (UK), който също така разцепи с много цветен сет. В залата ставаше все по-жега, все по-еуфорично… Долавяше се и игриво old school jungle звучене стил Aphrodite-stalker …any jungle in guy? И както казват „This could turn Hare Krishna into a bad boy“ (Human traffic, за който не е гледал филма).

След ED:IT си получихме DJ Konspirator и Моcks (HMSU), пускайки заедно b2b като любимия ни формат HIGH ROLL! Голямо удоволствие е да слушаш точно тях… В точното време от вечерта. HIGH ROLL влязоха рязко, но ние ги познаваме – много добри селектори и отличници в миксирането. Рядко ни даваха шанс да си поемем дъх с някой breakdown, предпочитаха да държат бързото темпото през повечето време и да усещаме баса със стомаха. 10 от 10 за техния сет.

И за край на вечерта, на сцената пристъпи Faith. Очаквах по-тежък сет от последният DJ, както традицията повелява, но Faith определено беше подготвил доста танцувални тракове. Въпреки, че батериите ни вече падаха, пак беше приятно просто да седиш и да му слушаш музиката.

Партито беше много силно, също така имаше и мърчандайзинг, можеше да се закупят тениски на Shogun Audio и на HMSU, разбира се. Хубава музика, хубави хора…много танци, оставихме си краката там… като цяло от коментарите на публиката става ясно, че е партито е било добро! „Точно това ми трябваше“ …за завършек на уикенда.

Чакаме с нетърпение следващото парти на HMSU present -Critical Sound Bulgaria …14-ти април. Save the date! 🙂

Думи: Денимира Борисова

Снимки: Анастас Чобанов/LeMouseRat Photographie