Shogun Audio – стъпка нагоре в класацията

SHOGUN

Shogun Audio – стъпка нагоре в класацията

Отново се вие октомври около рождения ми ден… Време – мрачно и застудяло, дни – редуващи проливен дъжд с леко прикапване и искрица лъч… надежда. Позната картинка. Отново в гореспоменатия период HMSU организират качествена дръм енд бейс вечеринка с гост – известен международен лейбъл, който от своя страна довежда най-актуалните си изпълнители. Миналата година присъствах на 20 години Metalheadz , което обещаваше да е голямо събитие, но не оправда големите ми очаквания. Тази година, отново в познатия ни порутен дом – 4 км, на гости ни идва семейство Shogun Audio. Е… без главата на фамилията и не в пълен състав, но все пак приятните познати гости са налице.

spectrasoulТъй като това е първото голямо HMSU парти за сезона, правим планове да се видим с много хора, а и поради предстоящо пловдивско дерби (в последствие изгубено – много тъпо 🙁 ), пре-партито ни продължава по-дълго и с компанията ми се оказваме в 4км вече за сета на Spectrasoul. Залата си е пълна отвсякъде, хора има навън и разбирам, че интересът ми към предстоящото събитие явно е споделен.

Зад пулта отново е представителят, когото видяхме и на онова минало парти в НДК. Аз сякаш все още се настройвам (не съм от онези, веднага включващи на вълна партиджеи) и нито едно парче от неговия сет не ме накара да Ах-на, нито пък ме накара да вкарам цялата си сила в танцувални движения. Музиката му беше добра, но сякаш загряваше обстановката и никой не беше полудял… все още.

Изпивам 3 бири и след връщането ми от тоалетната, Rockwell е вече на сцената. Веднага ми прави впечатление една осезаема смяна в стила. От огромните колони звучи един минималистичен ритъм, който веднага измества всяка една песен до тук. Забелязвам как и публиката се е синхронизирала и вече е приела онова хомогенно състояние на танцуващото множество. Изведнъж минималистичната конструкция придобива 2-степ, дъбстеп ритъм и след яката смяна, аз най-после включвам на пета предавка.

По моя преценка този, да го наречем минимал период, продължи около 5-6 трака, но може това да са били вариации из по-малко на брой песни. Следващият етап е по-наситен със звуци, по-експлозивен и публиката веднага реагира на това. Сетът му е много здрав! Rockwell майсторски миксира различни по звучене и дори стил парчета, което в главата на слушателите звучи като една разходка из модерното дръм енд бейс звучене.

shogun2Зад сцената се заговарям с представителите на Spectrasoul и Technimatic, които са впечатлени колко “responsive is the Bulgarian crowd”. Да ви призная честно, на сцената Rockwell е машина, която много добре знае какво трябва да направи, за да се постигне искания ефект. Правя му няколко добри снимки и слизам в публиката да дивея. Сетът му завършва с редица ала Blackout парчета, които са мои фаворити из дръм и бейс изпълнителите. Компанията ми е на същото мнение и най-после абсолютно всеки един сантиметър от 4км танцува, раздава се, куфее.

Komatic от Technimatic отново сменя стила и партито придобива леко liquid агрегатно състояние – не заради излялата се пот, а поради liquid траковете, които се леят от колоните. Тук някои хора си помислиха, че темпото на партито намалява, но аз лично не усетих такова нещо. Музиката на Technimatic ми хареса, поради положителни емоции, които породи у мен, и не спрях да си избухвам, докато окончателно не напуснах 4км.

Този път не останахме за High Roll, но очевидно те отново са разбили… не, че сме очаквали друго де, запознати сме с творчеството им и ги слушаме винаги щом имаме възможност.

На връщане от това семейно сбиране, все още съм в това приятно чувство, което ме държеше по време на цялото парти. Получих много положителна емоция, която определено оправдаваше вечерта. Пропуснах запознанството на Shogun Audio с българската публика, но нямаше как да не присъствам на повторното гостуване и съм доволен, че имах тази възможност. В класацията ми на лейбъли фаворити Shogun винаги са били в топ 4. След това парти те влизат в моето лично топ 3 и оставят у мен само положителни вайбс. А дали Hospitality ще се намести в битката за челната тройка, ще разберем само след месец…

Още снимки от партито ТУК.