HMSU presents: Shogun Audio Bulgaria

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

HMSU presents: Shogun Audio Bulgaria

Четирима международни гости за първи път у нас на Shogun Audio – България!

Поредното мега парти на HMSU ще бъде на 17 март от 22:00 ч., а мястото е зала ДНК в НДК.

H.M.S.U продължават тази събота серията събития с на най-големите световни издателски компании за дръм енд бейс (лейбъли). Този път HMSU представят „детето“ на един от най-популярните диджеи през последните 15 години – Shogun Audio на DJ Friction.

Shogun Audio без съмнение е един от значимите лейбъли на световната басс сцена, а имената, участващи в тази идея, и продукцията, излизала от тях, веднага вдига летвата много високо. Като дългогодишен водещ в BBC Radio 1, DJ Friction по естествен начин е винаги близо най-талантливите продуценти от световната сцена. Такива са и специалните ни гости, всеки един от които ще гостува за първи път в България.

Fourward са колектив от 4 агенти и определено за тях може да се каже, че са едни от главните играчи на австрийската дръм енд бейс сцена. Изданията им за компаниите Virus (на Ed Rush & Optical), Vision (на Noisia) и Audioporn (на Shimon) водят до логичната следваща стъпка, а именно изключителен договор с Shogun Audio. Албумът им Expansion LP беше естественото продължение в тяхната кариера и ги затвърди като един от най-футуристичните проекти на световната сцена. Преди няколко дни пуснаха една истинска бомба за Eatbrain – Wolf EP, а участието им в представянето на марката Shogun Audio в София идва точно в най-подходящия момент.

Участието на Ed:It продължава идеята на събитието за своеобразен дебют в България. Все пак неговото присъствие не е случайно – то се дължи най-вече на прогресивната му кариера през последните няколко години. Hospital Records, Med School, Dispatch Recordings, Subtitles Music, C.I.A., Blu Mar Ten са само част от лейбълите в неговата дискография, преди да бъде официално записан в колектива на Shogun Audio. Диджейската му кариера е не по-малко интересна, а присъствието му на всички големи събития на острова и в Европа би следвало да е гаранция за наистина интересен дебют и у нас.

Pola & Bryson, или казано иначе Джак Хигинс и Хари Брайсън, започват да установяват своя общ звук на дръм енд бейс картата преди седем години. От този момент до днес, дуото има издадени парчета за лейбъли като Hospital и Liquicity, а миналата година пуснаха и своя дебютен албум “This Time Last Year”, който беше издаден за техния собствен лейбъл – Soulvent. Бяха номинирани също така за “най-добри нови продуценти” на Drum & Bass Arena Awards, a към момента се подвизават в британската столица и очакваме с нетърпение да видим какво ще ни “донесат” двамата от нея тук.

За да добави и малко лирика към вечерта, в програмата се включва MC AD (UK), а балканско присъствие добавя B-Tone (UncommonGrounds, FabrikNoise) от Румъния. От родна страна ще можем да чуем сетовете на HMSU колектива – High Roll (mocks + konspirator), Targy b2b EXo, Faith и набиращата популярност група – LQ (Soulvent, Liuqidizer).

Билетите се продават в мрежата на EVENTIM.bg, като вече се изчерпаха ранните категории от по 15 и 20 лева. В момента цената е 25 лева, а в деня на събитието ще бъде 30 лева.

Това е поредното HMSU събитие, което затвърждава позицията на България сред най-силните направления за световната дръм и басс сцена, а тепърва предстоят нови интересни такива.

март 17 2018

Details

Date: март 17, 2018
Time: 22:00
Cost: 15лв.-30лв.
Събитие Tags:, , , , ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1949688985071222/?active_tab=about

Venue

ДНК – Подлеза на НДК срещу фонтаните

пл.България 1
София, България

+ Google Map

Phone:

02 916 6197

Visit Venue Website