HMSU Open-air Summer Festival 2019

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

HMSU Open-air Summer Festival 2019

19-ти HMSU ЛЕТЕН ФЕСТИВАЛ НА ОТКРИТО

Планината отново ще раздава дръм и басс на 19 и 20 юли

 В България има едно събитие, което се нарича Феста. На първото му издание през 2001 г. думата “фестивал” е просто една интересна чуждица. Сега, 19 години по-късно, най-голямата родна организация за дръм енд бейс музика HMSU /Hard Music and Sounds United/ отново представя летния си фестивал на открито, който ще остане в историята като най-дълго провеждания музикален такъв в България и най-старият дръм и басс фестивал на Балканите.

Традицията повелява музика под открито небе в планината, като тази година локацията отново е местността около хижа Момина скала в Природен парк “Витоша”. Посетителите ще се насладят на две нощи и общо три дни нон-стоп басс музика, като за целта в програмата на фестивала ще участват над 40 артисти.

Концепцията тази година се завръща към идеята от първите издания на фестивала, когато основата на събитието бяха най-интересните български артисти в комбинация с няколко ексклузивни гости.

За първи път ще можем да чуем в България Hydro, едно от явленията през последните години. Дебютът му на родна територия идва точно когато артистът издаде чисто новия си албум Lateral Thinking LP – произведение, което е абсолютно доказателство за високото качество на дръм енд бейс музиката в момента. Следващото чуждестранно попълнение е Dabs, добре познато име от европейската сцена. Неговата изява тук също е дебютна за България. Италианецът Давиде Рустичи е от новата школа на басс артисти, а звученето, което ще предложи на публиката, е свежо и ритмично.

Международната графа продължава с безспорна легенда в бранша – CZA. При последното си гостуване у нас, отново по покана на HMSU, британецът представи другата си формация – Cause4Concern. Този път Марк ще радва феновете със соловия си проект, без да изневерява на микса от дълбоките, тежки и сериозни линии.

 Когато говорим за най-харесваните MC-та в България, има един легендарен тандем, който е безспорният фаворит на родната публика (а и на публиката по цял свят). През последните няколко години Ragga Twins записаха няколко ексклузивни участия в Англия заедно с нашите момчета от High Roll и посетителите на фестивала ще имат възможност да “избухнат” заедно с тази конфигурация.

Освен Konspirator & Mocks с техния проект High Roll, от страна на HMSU очакваме да чуем още явлението Иван Шопов – COOH, основателите Acidtrip & Targy, огъня в кръвта на Ogonek, експериментатора EXo, последното и абсолютно вярно попълнение Faith. Ще има още десетки гости от цяла България, а за да бъде цялостно международното присъствие, момчетата от HMSU да поканили Purcell от Англия, FallFromCloud от Турция, BONS от Сърбия и Lifesize MC от Чехия.

Фестивалът ще предложи масивна звукова система и осветление, тематична дневна Горска сцена и още изненади.

 Първите категории с билети (промоционалните билети за двама посетители срещу обща сума от 20 лв. и стандартните за 15 лв.) бяха разпродаден светкавично. В момента цената е 20 лв., локациите за закупуване са 4:20 Shop, BreakPoint Shop, 0511 Clothing, както и онлайн и в разпространителната мрежа на Eventim.bg из цялата страна. На място цената ще бъде 25 лв. за цялото събитие и 20 лв. за един фестивален ден.

юли 19 2019

Details

Start: юли 19, 2019 @ 18:00
End: юли 21, 2019 @ 10:00
Cost: 20лв.-25лв.
Събитие Tags:,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/2252024471577600

Venue

хижа „Момина Скала“

Национален парк Витоша
София,

+ Google Map