ХАРДКОР ПЪНК АТЕНТАТ – ЧУДНА ЛУДНИЦА

ХАРДКОР ПЪНК АТЕНТАТ – ЧУДНА ЛУДНИЦА

Здравейте, мръсни пънковеееееееее!

С цицина на главата и сладка болка в телата, с огромно удоволствие започваме да ви разказваме колко много сте изпуснали, ако не сте били в Grindhouse Skateboard Club на 11 септември. Нашата прекрасна приятелка и организаторка на ХАРДКОР ПЪНК АТЕНТАТ – а, който преживяхме – Веси ни беше забъркала чудна лудница!

Всичко за нас започва около 18:00 часа. Появяваме се там малко лоши и с доста тежки глави – празнували сме петък. Спасение обаче има – един бургер с бира изиграват ролята на добър в работата си екзорсист! Е, вече сме готови да изорем чакъла в Грайнда, копеуе! Кучета, деца, слънце, музика и хубава храна предвещават една страхотна вечеринка!

Малко ни е яд, защото сме изпуснали графити работилницата с крю-то от 0511 Graffiti & Clothing, но това е добър повод, за да продължаваме с опитите си за клониране. Ако успеем, ще можем да сме на повече от един ивент едновременно!

19:00 часа  на сцената забиват Против всяка власт. Бандата е сравнително свежа и нова на българската пънк сцена. Ние ги следим от самото им начало (виж интервю с тях тук) и ще споделим, че правят мазало.  Стартират мощно с песента – Тино-ниноМалко клипчета от Инчето – тук, тук и тук. Танцувалната ни клапа е отворена! Противниците на властта ни подпукват! Ако все още не ги познавате: Иво – китара, Веси – барабани, Тони – бас, Радо – вокали.

Оооооо, да, пичове тук има малка изненада! Зад най-ударния инструмент е най-нежното в банда, а именно Веси! Освен, че са супер НЕпротивни, имат доста силно сценично поведение, което очакваме да се развива и ескалира все повече с времето. Успяват да обрисуват с музиката си как скапаната власт ни прави болни, затворени и заровени – възпято в песента им Диагноза – СВОБОДЕЕЕЕЕН! Вече сме превъзбудени и разтанцувани. Очакваме още и още от вас, хора! Също така, тук писмено ще изнахалстваме и ще си поискаме демо записи, за да можем да ви слушаме не само на живо. Сцената ни има нужда от енергията и стимула на млади банди като вас!

След тях, около 20:00 часа, на сцената ударно изскачат PIRANHA FTW. Нашите добре познати и любими скейт пънкари, с които, да бъдем честни, пораснахме. (Тук ще ви разкажа как се разплаках преди няколко години, докато почиствах гардероба си и в една стара ученическа раница намерих диск с албума им Skate after death. Оооо, колко спомени на тяхната музика имаме…)  Бохемски, усмихнати и с водки в ръце, на сцената са Шута и Олег. Започват да ни заливат с лудостта си. Последва чупене на китара и наздравици за Леми. Към нас е отправено съобщение, че крейзи барабанистката на Против всяка власт – Веси е и новото попълнение в PIRANHA FTW. Започва да звучи Dirty sanchez. Ние започваме да обезумяваме. Положението е: Let’s skate, let’s go crazy… юхуууу! Чуваме от PIRANHA FTW любими класики. Чуваме и две нови парчета, а именно Joystick killers и Skate in Vietnam. Всички се кефим! Даже и най-малките почитатели, държащи биричките на родителските тела, които са в погото, избухват мощно. Малко видеа от лудницата тук, тук и тук.

 

Прилично потни и сериозно изгърмели, излизаме да вземем глътка въздух и да презаредим с биричка!

20:30 часа. Легендите от Death Squad – Sofia след доста дълга сценична пауза ни разцепват брутално. И ние сме хора, започваме да не издържаме. Чуваме песента „Dead To Me“ и се гмуркаме в погото. Подът в Грайнда е изметен. Полети сме с бира и вече сме спокойни, защото това е знак, че концертът е такъв какъвто трябва да бъде – мръсен, потен, полят и залят! 😀 Отнесени сме тотално. Благодарим ви, момчета. Имахме нужда да ви чуем!

21:30 часа. Запалили джапанките специално за нас от родното място на пънк/ хардкор сцената – нашата любима Варна, започват да ни стрелят пънк кораджийте от Indignity. На нас обаче ни се налага през по-голяма част от времето да ги слушаме от вратата. Предходната банда ни подари ударче в главата и сме принудени да сме малко по-предпазливи! 😀

Това, обаче, не ни попречи до посиняване на сливиците да пеем заедно с тях:
„Прематериално пристрастени

Мними парвенюта

Без да питат те предлагат хора във менюта“

Юхуууууууу!!!

Залети сме с поток от завладяващи китарни рифове без да се губи и грам от грубия хардкор звук. Унищожителните барабани и гневните текстове, идващи от сърцето, но докосващи всички наболели теми като праведни напеви против войната, политическите машинации, глада, мизерията и отчуждението ни разцепват. Мислим, че каквото и да кажем за Indignity е малко! Хиляди поклончета от нас!

Изобщо не сме се наситили. Искаме още и още, но часът е около 22:45. От Грайнда ни молят да напуснем. Не, те не го искат! Коври 19 го иска, човече!

С приятно болящи от танци тела, отиваме да мислим схема за aфтъраааа!

До следващия път, май крейзи френдс! И не забравяйте – ПЪНКО НЕМА ЗАЙДЕ!

снимки: Lemouserat