В Арена Армеец с едни от най-големите в играта – Deep Dish

DeepDish

В Арена Армеец с едни от най-големите в играта – Deep Dish

Е… и аз най-после стигнах, влязох и дори покорих Арена Армеец с фамозните си танцови движения. Никога не бях стъпвал в най-новата и модерна зала в София и точно при прекрачването на прага в мен се надигаше един ученически ентусиазъм. Когато със спътниците ми в това приключение влизаме в главното помещение на пулта са вече Blond:ish.

автор: Анастас Чобанов

Извинявам се на Liubo Ursiny, но съхраняваме енергията си за Deep Dish, които по план ще започнат в 02:00. Страничните седящи места са покрити от плътно черно перде, което отнема малко от колосалността на Арената, но въпреки това за качествено сравнение между Армеец и останалите зали из София не може да става дума. Визията отново е страхотна. Огромните екрани излъчват различни trippy картини, които според мен се вписват прекрасно с музиката и определено блазнят окото. Посрещнат съм от забъркани хаус ритми, с които Blond:ish започват сета си. Все пак е още 00:30, когато пиша това изречение. Усеща се едно постепенно натоварване на схемата, подготвящо ни за Deep Dish. Музиката, която Blond:ish пускат е deep и съчетава предимно house с периодични techno ритми. Поне аз усещам techno заигравките, които ме забавляват. Blond:ish се превръщат в едни от фаворитите, които съм гледал на живо. Сетът им този път е ориентиран като за масово, по-комерсиално парти. Сиреч… на предното им гостуване в клуб Yalta пускаха сякаш по-дълбоки, по-забъркани парчета. Нека не изключваме предположението, че може би подредбата на изпълнителите изисква тази музикална гама. Все още насъбиращата се тълпа се забавлява, но сякаш усеща, че това е само заигравка преди главния евент. На няколко места усещам несъобразени музикални настройки, които за мен са не дотам качествени и неизстискващи пълния потенциал на конкретната песен, но се надявам това да се дължи на смяната в локацията. Припомням, че партито трябваше да се състои на полянката до Терминал 2, но поради възможността да вали организаторите от Ялта заложиха на сигурно. Предполагам всички щяхме да предпочетем Open Air парти, но пък аз лично не бих искал цяла нощ да чувам, освен електронна музика, натуралното ромолене на дъждовни капки, които безстрашно да тропат на качулката ми.

С течение на времето музиката на двете момичета се раздвижва, както и всички останали пред тях. Всички чакаме с нетърпение хедлайнера. Сетът им преминава в по-приятни за мен звуци. Музиката им става по-дълбока, а вокалът, познат ми от една класическа дъбстеп песен, ми прави густото. Продължавам да се клатя. Зарадвах се да чуя трак, който дебютира в Ялта, а все още не е рилийзнат. Готин е, танцувален и чак ми идваше тежичък на фона на първите им песни… Наближаваме с пълна скорост, музиката ускорява и ето… След около 30 минути закъснение на сцената излизат героите на вечерта – Deep Dish.

Deep DishПървите тракове, които Sharam пуска по-скоро бих приобщил към поп звученето, но Dubfire бързо подхваща правилния ритъм. Въпреки големите ми очаквания, Dubfire оставя в мен чувство на приятна изненада. Подхваща тълпата веднага, а тя го посреща подобаващо. При завръщането си Sharam също пуска няколко здрави сетове, но след това отново се отдава на няколко по-комерсиални трака, в които преобладава поп звученето. След EDM-ското избухваме при светнати прожектори на власт се възкачва качественият звук. Dubfire в момента пръска! Сякаш залата се е напълнила на макс. В интерес на истината количеството хора за мен е перфектно, защото можеш спокойно да си проправяш път до по-предни позиции, но същевременно не се чувстваш сам най-отзад. Dubfire вкарва цялата тълпа в енергичен танц. Сякаш нацелва точните ни желания. Всички се забавляват – факт проверен от мен след краткотраен поглед. Типичният Dubfire звук подлудява тълпата, която влиза на висока скорост. През следващия рунд Sharam изоставя лиготиите и взема нещата в свои ръце. Много стабилно парти със стабилни, останали във времето и сърцата на феновете dj-и. Sharam и Dubfire правят страхотни транзишъни, а малкото изпълващи пространството модификации са точно на място и придават на съответният трак игривост.

Подборът на сета им е страхотен, напълно в синхрон с настроението на купонясващите хора. Дали заради музикалните ми възприятия или просто заради подходящото ми опиянение, типът електронна музика, възпроизведена от Deep Dish се превръща във фаворит сред големите партита, които съм посетил. Тук е лудница, proper парти, на което всички танцуват. Чувам мелодии и цели песни, които са напълно непознати за сетивата ми, но веднага печелят. По-тежките техно look-a-like моменти зачестяват и при двамата, и натежават обстановката още повече. Все пак хаус ритъмът присъства след всеки един дроп. Deep Dish демонстрират майсторство. Впечатлен съм!

В един момент те пускат лятно ориентирана музика, която мен ме изпраща на черноморското крайбрежие. Идва време за масивния mtv хит на Deep Dish – Flashdance, който е аранжиран подходящо за събитието.

След това двамата музиканти ни понасят в един побъркан техно ритъм, който подкарва организиран танц. Чува се свирене с уста, пляскане също. Може би ще се повторя, но хаус настроението е водещо през цялата вечер, въпреки творческите отлитания. Музиката подхваща сетивата, хипнотизира възприятието, а времето направо отлита. Когато поглеждам часовника си, изгревът вече е запалил превозното средство и е тръгнал за работа. Тъй като и ние, както повечето млади хора, бачкаме и в събота също се ориентираме в тази посока. Напускам Арена Армеец с приповдигнато настроение, с все още останали сили и със спомените, че това беше едно от най-приятните партита, които съм посещавал в последно време.