Златните хитове на Queen и Gangnam Style

Queen

Златните хитове на Queen и Gangnam Style

Ако отивате да гледате мюзикъла „We will rock you“ с хитовете на Queen с нагласата за нещо стандартно, обикновено, изпълнено с рок, определено сте объркали мястото.

Действието е в бъдещето, сред затъпели хора от консуматорско общество, с реплики за разпознаване по username, а не по лично име, и спомени за отминало време – когато всяко хлапе е можело да прави музика в гаража си.

Уникалните Queen песни, комбинирани с уникалните гласове на изпълнителите, са гарнирани обилно с доза хумор, дори адаптирана според локацията на аудиторията. Костюми на Армани от Илиянци, реплики от песни на стари хитове на Queen, спомени за Тинки Уинки и злодей, танцуващ Gangnam Style – това са само малка част от нещата, които ви очакват.

Трябва да ги допълните с колоритните бохеми – последната отпора на новото псевдо общество, сред които по мое мнение се открояват един мъжага, приел името Мадона, и водачът им – мускулест негър с невероятен глас, наречен Бритни …. Спиърс.

Неостаряващите мелодии като Don`t stop me now, Bohemian Rhapsody, Under pressure и Who wants to live forever на Queen наелектризираха допълнително атмосферата. Адаптираните изпълнения на МиГ (Галилео), Лорен Самюелс (Скарамуш), Джена Лий-Джеймс (Killer Queen), Шон Кингсли (Кашоги), Луси Джоунс (Мийт), Ролан Бел (Бритни) и още 28 актьора показаха, че Queen продължават да звучат сюреалистично и вдъхновяващо.

Въпреки това, за съжаление, залата на Арена „Армеец“, която съм свикнала да виждам претъпкана, бе смело казано – рехаво запълнена. Надявам се, това да се дължи на факта, че представленията на адаптираните златни хитове на Queen са няколко и хората са избрали други дати да му се насладят.

Общо взето изживяване, което може смело да бъде описано като странно и притеснително начало, разбиващо бохемско разтърсване и край с невероятната Bohemian Rhapsody.

Да живеят бохемите! А аз се прибирам, за да си пусна пак и пак „Don’t stop me now“. I’m having such a good time…

Queen – Don’t stop me now

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=pDMjgckNlz0]