Сефте в Yalta с Blond:ish

Сефте в Yalta с Blond:ish

Никога не бях посещавал известното заведение Yalta и днес ще ми е за пръв път. Сложил съм си риза и одеколон като за специално събитие – Blond:ish. 🙂

автор: Анастас Чобанов

За мен то е такова, тъй като дълги години съм слушал за атмосферата на емблематичния клуб. Със спътника ми влизаме без забавяне или проблеми, а също бързо сме обслужени и на гардероба. Часът е все още около 00:30, но музиката кънти, а купонът вече се е заформил.

Подгряващият DJ успява да настрои хората на правилната вълна, така че преходът към Blond:ish да е абсолютно плавен и като естествено продължение на музикалното приключение. Той не пускаше някакви установени хитове, но нареди правилния вайб сред публиката, която искаше да чуе още от него.

Blond:ish излизат без излишна помпозност и веднага се заеха за работа зад пулта. Тези две напълно нормални момичета взривяват Yalta с плътен саунд и новаторска музика. Не парадират с нищо, а откровено се забавляват и радват на реакциите на хората. Blond:ish говорят за себе си чрез парчетата, които пускат. Песните са с разнообразно звучене и съдържат плътни бас линии, интересни вокали и танцувални синтове. До началото на техния сет заведението е препълнено, но хората не се бутат.

Blond:ish не се престарават с прекалени модификации на парчетата и други Джейски номерцаВодят се от настроението на тълпата и знаят много добре какво се очаква от тях.

С течение на сета им песните придобиват все по-плътно звучене и започват да се усещат по-здраво. Всяко ново парче е посрещнато с аплодисменти, викове и още по-бурни танци. Blond:ish сякаш отговарят чинно на исканията на публиката, а тя им се отблагодарява със силни овации и викове. Музиката дълго време на спира да ескалира с изключение на малки музикални паузи преди поредния нов ритъм. Към края на сета им присъстващите намаляват минорно, но не се забелязва спад в настроението. Спътникът ми си прекарва страхотно, както сякаш всички останали при плавен очерк на 360 градуса. Дори сега, докато пиша, се поклащам под deep house звуците.

Тъй като не бях идвал никога в Yalta, очаквах поне малко от митовете за прекалилите с упойващите вещества получовеци да са истина, но бях приятно изненадан. Около мен забелязвам напълно нормални хора, които се забавляват с музиката, танцуват с приятели и се извиняват, ако те бутнат.

Идва края на сета на Blond:ish. Всички вдигат ръце сякаш не са се наситили, а те пускат вече 3 часа без грам почивка. Blond:ish са стабилно музикално дуо, което не е капсулирано в рамката на deep house-а… Сменят стиловете из електронния свят, а публиката реагира мигновено. Положително. Песните с вокали са малцинство, появяват се от време на време, но оставят респективно място за дълбоките хаус инструментали. Вече ми се приспива, енергията ми свършва, а Blond:ish продължават да владеят тълпата. Двете момичета кипят от сила, с която обхващат всекиго в музикалния си капан… Но аз съм аматьор и се предавам. Спътникът ми също не може да продължи музикалното ни пътешествия и ние прекрачваме изхода към студената нощ. Смразяващият път към квартирата ме зове, а единственото, което ме топли е шапката и непринудените усмивки, които видях, изпращани между хората в Yalta тези няколко часа.