15 ВЪПРОСА КЪМ ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ НА РОДНАТА НИ БАС СЦЕНА – ShamsY

15 ВЪПРОСА КЪМ ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ НА РОДНАТА НИ БАС СЦЕНА – ShamsY

Лина Хамдан (или по-позната като ShamsY) е едно прекрасно, слънчево, усмихнато, творящо и истинско същество, за което музиката категорично е пътеводител. Признаваме си, че е изпочупвала краката ни от танци на ивенти на HMSU, Balkan Station и Creative minds със сетовете си. Ето и с какви откровения ни огря.

снимки: Lemouserat

1. Елена: Здравей, ShamsY. Сподели малко повече за себе си на тези, които не те познават и на които тепърва ще начупваш краката от танци! Какво е Shamsy и какво да очакваме от нея?

ShamsY: Здравейте, колеги! Лина е една силно експресивна личност, загубена в мечтите си, които са по- големи от цялата България… Извън това съм певица и пианистка, уча тонрежисура към сегашно време и преподавам пиано и пеене в школата Music Box.

Откакто бях бебе, ритъмът се лее в кръвта ми, музиката, честно казано, е почти всичко за мен – успокоение, мотивация, медитация, себе опознаване и най-вече истории! Живея в центъра и строя домашното си студио в спалнята ми, както някои столични класици. ShamsYлънце. преведено от арабски език) е последният ми ди-джейски проект, осъществен благодарение на дългогодишно слушане и селектиране на дръм и бас музика (от скоро и Брейк-бийт), както и едни чудесни хора, които ме предразположиха да развивам уменията си в Тон-студио 2. Също така, благодарение на миналогодишните ми участия на фестивалите на Balkan Station прекрасни хора, прекрасна организация и уникални преживявания!

2. Как започна всичко при теб с електронната музика?

Всичко започна през 2013-та година в една пролетна вечер, когато след училище се озовах в столичната градинка пред народния театър. Там чух електронна музика за първи път. Запознах се с хората, със звукоизточниците (3 навързани последователно X-mini-та) и не много по-късно се озовах в градския парти център. Първото ми парти беше h.m.s.u. локалка. Бях зашеметена от звуците в парчетата, ясно изразени от турбо саунд системата, която до ден днешен свири в спомените ми. От тогава електронната музика се разположи просторно в личния ми живот, малко след това и в професионалния. Пускам музика от началото на 2019-та година, а за продукция ще говоря друг път.

3. Основно сме избухвали на твои бас и брейкбийт сетове. Би ли експериментирала с други стилове?

Да, със сигурност! Дъб музиката ме дърпа доста в студените дни и нощти тази зима…

4. Има ли български диджей, с който би направила b2b и кой е той?

Освен Brokerz, с който сме правили няколко онлайн сетове в платформата Twitch (ще има още), бих искала да повъртя джоговете и с Manik, Pandemic, Stalkre, както и с Добрина (поздрави и прегръдки).

5. Как оценяваш българската музикална сцена в момента?

Що се отнася до звук, вкус и стил на българските разказвачи (dj‘s) 10 от 10! Голям набор от ди-джеи в днешно врме във всички сфери на електронната музика – дръм и бас, техно, транс, хардажи. Електронната сцена със сигурност не спира да се шири и изобщо не е случайно… Що се отнася до самите партита, имало е и по-силни години.. r.i.p. 4th km.

6. Как би обяснила това, с което се занимаваш на едно малко дете?

Искаш ли да ти изпея нещо?

7. Какви са твоите хобита извън музикалните приказки, които твориш?

Обичам да правя йога, медитация, разходки в планините на топлото време и пасианси редя от време на време.

8. Последният ти як спомен от твое музикално участие?

Balkan Station 2021 цялата картинка с 1 дума – „велико“.

9. Какво те докосва в поведението на публиката пред теб, докато си зад пулта?

Силно провикани коментари в неловките, тихи моменти на сетовете ми от типа на: „Айдеее..“ „Дай моо!“ „Е*анйеее“ „Опаа!“ „Въртии!!“ „Силии“ „Удряяй како!!!“

10. Любим трак?

Към сегашно време Break – Take me There (Symetry Recordings), иначе откакто съм фенка и за винаги Cause4ConcernSeawolf, World Unknown (Cause4Concern). Из breakbeat класиките за момента е Stereo 8 – Stamina (Finger Lickin’ Records Ltd). А, по принцип най-любимият ми релийз е на Screwface – Phat Bass/Monte (Hardcore Beats)

11. Нещото, в което вярваш абсолютно?

Всичко ни се случва с градивна причина, всичко идва, за да си тръгне.

12. Какво те зарежда?

Музиката, планината, позитивно мислещи хора с позитивни намерения, танцуващи хора, танци, приятелите ми (поздрави и любов за всички тях).

13. Каква суперсила би искала да притежаваш?

Летене и преминаване измежду измеренията с дистанционно.

14. Кажи ни в кой голям международен фест, би участвала, за да ти го пожелаем?

Прекрасни сте наистина… и да сте там за интервюта и ревюта! Imagination Festival

15. Има ли нещо, което искаш да споделиш, а понеже сме развей прах пропускаме? Ха –ха!

Искам да ви споделя, че мечтите ни тихомълком си мечтаят да бъдат реализирани от нас.

А сега смело се впускайте в музикалните приказки, които ShamsY забърква тук: