Balkan Station 2020 Ep.2 – сезонът бе затворен успешно!

Balkan Station 2020 Ep.2 – сезонът бе затворен успешно!

Здравейте, техно-маняци,

От любимата ви медия от по-готината част на интернет нямаше как да не закрием Open Air сезона лято 2020 точно там, където го открихме – на Balkan Station 2020 Ep.2.

Вторият епизод на най-чакания за годината техно-ивент под открито небе протече по следния план-регламент:

На любимата ни полянка бяхме посрещнати отново повече от гостоприемно малко преди края на сета на BUCKSY , който звучеше долу-горе така (дийп ас фък! – б.а.). Опънахме палатки и се върнахме на сцената за сета на Xander, който ни зарадва с оригинална и съвременна селекция и модерен (в най-добрия смисъл – б.а.), тъмен звук. Подробности – в това, това и това видео.

В следващите часове последваха KRIS, DJ Versus, който бе и рожденик и бе поканил следващия в програмата – резидента на Cacao Beach (където така и не сме стъпвали – б.а.) DJ Stephan Gee. Около 04:00 последва DJ Smooke, който намеси малко тек хаус и минимъл в селекцията си.

Около 06:00 плеърите запали Papa Joy aka Joy Overload, или просто Димитър Лафчийски. Сетът му беше доста хард, което обаче не ни пречеше ни най-малко да се забавляваме по време на изгрева.

Около 08:00 последва Mavrudiev, който ни изненада изключително приятно с по-танцувален сет, който изпълни рейвърската ни душица (и не само нашата).

Последва TEDEZ, който смеси доста разнообразна и може би леко по-хаус селекция от преобладаващо техно-рейв звука на Маврудиев. Музиката модулираше и варираше все повече, което нямаше как да бъде лошо.

В последните часове на първата нощ (или ден?) последваха нашият човек PGK (12:00 на обяд) и холандецът Frans de Wit aka DJ one2one (14:00) – DJ, продуцент и артист на Radio Hitec, който ни зарадва предимно с Tech-House и Energy-Trance-Progressive селекция.

P.S. Първият ден мина добре!

Вторият ни ден/нощ на фестивала започна с TEDKA, която ни събуди (след 20:00 ч.:)) с живително EBM Techno. Селекцията й беше точно това, от което имахме нужда, надигайки се с мъка от хамака.

Продължихме със сета на Markov, който ни поднесе изненадваща и приятна порция от любимото. За справка – тук и тук.

Последваха Ruben Ganev с безкомпромисен сет (кратко видео – тук), Ness (кратко видео), Ziggy (който ни пусна дългосвирещ ремикс на No Good (Start the Dance) от легендите Prodigy и Birben, който не ни пожали хич (за справка – кратко видео). За по-любопитните и ценителите на класическото техно – сетът на Birben в саундклауд. 

Около 8 сутринта сцената бе превзета от Cardioactive или просто Yonkov, а атмосферата изглеждаше и звучеше така, а по-късно и така. Такова техно обичаме!

Малко след 10:00 вече слушахме KHÄRL от KЛTRAN, който звучеше така, а също и по-солу и денс – така.

Партито бе закрито с по-чил вълни от Damyan (видео 1 и видео 2, чуй сета му тук) и scav, със специален closing set (видео – тук). Ако и вие си падате по ембиънт и атмосферик аудио пейзажите – повече неща на нашия приятел Краси Йончев, ака scav, можете да чуете в профила му в SoundCloud.

С това културната-музикална програма приключи, а на нас не ни остана нищо друго, освен да си съберем палатките и багажите с мъка на сърцето. Както всеки път…

До нови срещи приятели, ще ни липсвате! <3