Уик Уик Уик Уик Уикеда

Уик Уик Уик Уик Уикеда

Та бум тс! Здравейте и за много концерти, джамборийци! <3

Скоро май не сме се виждали? Мхм. От 5 ЕТАЖ. 18 НОЕМВРИ. 9 РОЖДЕН ДЕН OSM 0511.  измина до-о-оста време. Чак е невероятно… Но ето ме отново с гръм и трясък. Много се радвам, че първото събитие, което ще отразя за 2018 е именно лайфчето на любимите Wickeda.

Едва ли има смисъл да ви запознавам с тях. Всички ги знаем и обичаме. Млади и големи, мъже и жени, руси и кестеняви, адвокати и престъпници, (ха-ха-ха) всички обединени от ска, пънка и лекото регенце винаги избухваме заедно. Няма българин, който да не ги е чувал. И разбира се, няма здраво мислещ човек, който да не харесва тези диваци* (*в позитивен смисъл, разбира се).

Дами и господа, УИКЕДА! Мястото е уютното MAZE, датата 26-и януари, поводът – изпращане на студения януари. Ах, колко горещо изпращане си устроихме.

И нека да се пренесем в мазето… Преминавате през една масивна врата, следвате стъпалцата, като колкото и да сте от хипнотизирани от уютната и загадъчна атмосфера, не забравяйте да си остави връхните дрешки при гардероба, защото по-късно ще съжалявате. Ще се чудите къде да ги тикнете, тъй като ще са ви напълно ненужни. 🙂

Оп, вече сте в подземието. Чувствате, че тук няма никакви граници, никакви щампи и никакви  предубеждения. Тук знаете, че можете да сте себе си. Можете да се отдадете на музиката, тя да контролира тялото ви, а не мозъкът, който често казва „не е прилично“… „дръж се на ниво“, ама какво ниво?! Всичко е в нас, а тук се предразполагаме. Тук сме себе си. 🙂

Това чувствах аз, когато се озовах за първи път в Maze. А събитието, привлякло ме към това местенце, е именно лайфа на Уикеда на 26-ти.

Еха, какво усещане да ги видя пак на сцена след толкова много време. Да, сигурно бяха в пауза за не повече от година, година и нещо, но когато обичаш някого, някоя група или каквото и да е толкова много, всяка секунда ти се струва като цяла вечност. Не мога да крия колко луд фен съм на УИКЕДА.

Обичам ви, човечета. Песните ви са жестоки, толкова зареждащи, толкова позитивни… Топли, забавни, все хубави неща събуждат у мен… А НА ЛАЙФ ВСИЧКО ТОВА Е БОМБА, АМА ЯДРЕНА, КОЯТО ТЕ ПРОМЕНЯ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ. Или бих могла и с наркотик да ви сравня, пробваш го веднъж и вече не можеш без него… Залъгваш се с нещо по-слабо (записите), но не е така истинско. Просто сте магьосници. Да! След ваш концерт съм като омагьосана…

УНИКАЛНИ! А най-сладурското и реално нещо, което просто като слушаш запис на някоя тяхна песен няма как да се случи, е импровизацията, която момчетата правят по време на песните. Дивотия!

Както си изпълняват Уиски с фъстъци, припевчето и ба-а-ам „нека погото започне!“, скачаш, дивееш и-и-и оп, изключително плавно отново се връщат към песента. Ето това много го харесвам! <3 Но честно казано, не бихте могли да ме разберете, без сами да чуете… Колко импровизират, колко това всъщност е репетирано, не знам, чудих се, докато ги слушах, но всъщност няма никакво значение. Каквото и да е, ние, публиката, много се забавляваме. И мога да потвърдя, че дългата пауза изобщо не се е отразила зле на групата. Изпълнението им в Мазе беше мно-о-ого диво, както винаги!

Страхотно! Жестоко! Момчета, МОЛЯ ВИ, не помисляйте друг път да ни оставяте толкова дълго време без вашата музика и енергия! Обичаме ви! Обичаме ви, МНОГО!!

С няколко думи, беше една прекрасна вечер, в прекрасното Мазе, с не по-малко прекрасните УИКЕДА. <3

А вие, сладури, не чакайте и посетете Мазе. Пък, май ще се се случи така, че поне веднъж в месеца Wickeda да забиват именно там, така че следете за бъдещите им изяви и не се чудете, а поръчайте…

…много любов и УИСКИ С ФЪСТЪЦИ!!!