5 етаж. 18 ноември. 9 рожден ден OSM 0511.

5 етаж. 18 ноември. 9 рожден ден OSM 0511.

Здравейте, сладурчета! Ето ме за втори път тези дни. След „Внуши си ВАНТАСМАГОРИИ“ (относно Ума и Дума, So Called Crew, Logo5, Yoko – Вантасмагории (Album)) идва ред да ви разкажа за СУПЕР ХИП ХОП ПАРТИТО по случай рождения ден на любимия ни графити клан – OSM/0511! <3

Ще започна с жестоката локация! Five High sk8park е със сигурност най-подходящото място в БЪЛГАРИЯ за подобни събития. Чувствах се като в 8-мата миля. За никого не е тайна и едва ли има две мнения относно факта, че паркът се намира на доста „гето“ място. Супер автентично, бейби! Ха-ха-ха, така де, кварталът, обстановката… всичко е толкова хип хоп.

От миналата година не бях ходила в скейтърското убежище и веднага ми направиха впечатление козметичните промени. Нови мебели по етажите, нови рисунки/графити. Бях забравила и ко-о-олко стъпала има за изкачване… Че даже по едно време направих грешката да сляза до долу и хайде пак нагоре по безкрайните стълби. Aма това са само тъпи подробности, истината е на петия етаж. Където за скейтърите има обновени, реставрирани, нови и готови за трикове рампи! Разбира се, не може без бар и музикално оформление, но те още отпреди са си супер.

При това си посещение на парка, разбрах и за още една перла в короната на Five High, помещение точно срещу познатата на всички зала. Помещение, специално преобразувано в галерия за другарчетата от ОСМ. Едно любовно помещенийце… Много ме зарадва. Около теб навсякъде подредени съкровища. Започва се със снимки на крюто от самото начало до сега. Коя от коя по-готина. Картини, от които в последствие, предполагам, са вдъхновени графити рисунки и тениските им (а може и обратното). Естествено сме заобиколени и от много графити, най-вероятно, ако съдя по долавящата се миризма на спрейове, направени по-рано през деня. Имаше и дъски от скейтове, превърнати в произведения на изкуството… Като цяло не мисля, че ще ми стигнат думите да опиша всички неща, които видях…

Както пише в събитието, имаше битката за пълноцветна скица. Та в тази зала беше позиционирана импровизирана маса с кофичка флумастери, купчинка листи, диванчета около нея и рисуващи човечета. Ах!

А в началото на залата имаше и мърч с уникалните им конопени тениски, стикети, запалки и куп яки неща, които трябва да имате. ТРЯБВА!!! Ха-ха-ха!

Хайде сега, обаче, да се стоплим в другата зала. Там тъкмо влязохме за невероятните B-BOYs от X-Energy Crew и Monstribe. Усмивката ми не се смъкваше от лицето. Удивително! Момчетата се раздаваха върху бийтовете, пускани им от DJ-ите Julyan Fnkz Metodiev, Todor Dobrev MAYO, Vladimir Stoyanov – Fresh Kit и Paramether Tsokin. Около нас, публиката, пък по рампите се мятаха скейтърите. Real hip hop event, guys! <3

След още няколко песни, неусетно преминахме към концерта. Участници в него бяха 5 o’clock, SplitKid, SECTA, YO, Imp, Sr.Martini & DarkSide (Roof Rhymez Studio) и Fogg’ & DosTress (082 Crew). Много, мно-о-ого яко! Но и тук, пак така неусетно, стигнахме и до черешката на тортата – ДРЪМ И БАС партето, продължило до безкрай. Ммм, прекрасно!

Четирите елемента на едно място! Брейк, DJ-ing, графити и MC-ing плюс SK8-ing и drum ‘n’ bass. Ако имаше и бийтбоксинг може би щеше да е още по-по-най!

Рожденият ден на OSMC според мен е най-великото събитие до този момент, на което съм била. Имаше от всичко! И всичко беше така добре наместено, измислено, перфектно беше. Яд ме е, че изпуснах работилниците, но това няма значение. Бас мога да държа, че много яко са се получили! Дано да има подобни скоро и да мога да посетя. Ще ми бъде интересно.

Обичам ви, ОСМ! Това, което правите е уникално! Ние имаме нужда от него! <3 Бъдете честити! HAPPY BIRTHDAY!

P.S. На излизане, долу, станах свидетел на freestyle кръгче. Сещате се, хора в кръг, редят рими върху бийтове. YEAH! И не беше зле. Никак. Мислех си, че няма на къде по-хубаво да стане, ама на! Какво да ви кажа… НЕКА БЪДЕ ХИП ХОП! <3 :*

снимки: София Терзийска