Толкова въпроси имаме-е-е… към GERATA

Толкова въпроси имаме-е-е… към GERATA

Усилииии и засили към GOLOKA FEST, за да разбереш за какво говори Gerata в това импровизирано DJambore.com интервю

Алекс: Здрасти, радвам се, че можем да си DJambor-им най-накрая с Gerata. Започвам направo – разкрий подробности относно Goloka Fest 2018. Идеята… Мястото… Организаторите…

Gerata: Здравейте! Първо благодаря за вниманието и интервюто. Идеята е да съберем повече хора с разнородни вкусове и да се забавляваме, като покрай забавното да има и нещо полезно за всеки от нас. Мястото е уникално и е създадено точно с тази цел – да се събират хора, да пеят, танцуват и да се веселят.

Фестът ще се състои на голямата поляна до Лясковския манастир „Св. Св. Петър и Павел“ в близост до Велико Търново. Както всеки, който се е занимавал с организацията на подобни мащабни мероприятия знае, нужна е голяма подготовка, координация и време. В тази връзка наши партньори тази година са музикална компания ZANIMATION и в частност F.O., за което сме им изключително признателни. Специални благодарности и на община Лясковец!

По всичко личи, че фестът е дете на Nature All Hip Hop…

Идеята за GOLOKA FEST не е производна на Nature All Hip Hop. Нашата идея се роди още със създаването на GOLOKA WEAR точно преди 5 години. С NASIMO, който е дизайнерът и идеологът на GOLOKA WEAR, сме дискутирали много пъти, относно това как да дадем личен пример чрез творчеството си. И какво по-перфектното място и начин е точно един такъв фестивал. Място, където можем да срещнем разнообразни като стил артисти, които да представят себе си и творчеството си пред голяма група от хора. Така според нас се получава едно преливане и обогатяване на средата.

Идеята ни освен всеки да чуе и види любимите си групи на едно подобно събитие, е също така да има и нещо, което да образова и развива. Именно по този повод освен забавления, ще има лекции и уъркшопи. На драго сърце бихме обединили сили с Nature All Hip Hop Fest, както и с всички други, които имат сходни идеи с нас за напред. Тази година е много специална за нас, тъй като честваме 5 години GOLOKA WEAR и първото издание на GOLOKA FEST. Нека погледнем по-далеч и видим плюсовете. Времето е пред нас и всичко зависи от нашите чисти възприятия и желание за развитие.

Кога започнахте официално с подготовката?

Както споменах идеята е още от преди 5 години, но по целенасочено с организацията се заехме от началото на годината.

А кои артисти поканихте първи да се изяви на феста? При избора ви на участници какви фактори/критерии повлияха?

Трудно е да се каже кой беше поканен първи и според нас това не е от голямо значение, тъй като с повечето артисти се познаваме от хип хоп средите по един или друг начин, и често обсъждаме какво би било хубаво да се случи.

Строг критерий на този етап няма. Идеята ни е да обхванем по-широка аудитория, а не да я разделяме. 🙂 Групите са разнообразни, както стилово, така и като послание. Това според нас носи и уникалността на нашия фестивал. Имаме желание да поканим всеки един, който има какво да покаже и е интересен за публиката.

Няма как да поканим всички едновременно, но живот и здраве в следващите издания на фестивала ще можем да видим още по-разнообразни и интересни артисти. За всички има място под небето. 🙂 Тази година имаме гости от Македония (група ТОКСИКОЛОЗИ), както и от Англия (KINGPIN). Очаквайте още по-известни гости в следващите издания на фестивала.

 

Много фенове, като мен, са изненадани, че на сцената ви ще видим изпълнители като Murda Boyz, BNR…

Да, значи постигаме желания ефект. 🙂 Когато се прави едно и също и резултатите са такива. Всички сме хора и всеки има право да се изразява, както сметне за най-добре. Всеки сам носи отговорност за себе си и за това, което прави и прокламира. Всичко е въпрос на избор и вкус. Живеем в един пъстър и разнообразен свят. Всичко е нюанси. Защо да премахваме елементи, които са част от цялата картина?

Да, освен здрав, разнообразен рап, сте ни подготвили и цялата палитра от хип хоп елементи. Включително и брейкденс батъл с жестоки награди! Кои ще са в журито? Ще ни издадеш ли повече информация за регламента?

Батълът ще се състои от 8 отбора, като всеки отбор е с по 2-ма б-бои. Ще поканим едни от най-добрите в момента на родната ни сцена. Все още има неща, които се уточняват с отборите и съдиите, но много скоро цялата информация относно състезанието ще бъде налична. Наградите са както следва:

1-во място: 600 лв + Goloka Wear
2-ро място: видео клип + Goloka Wear
3-то място: Goloka Wear

СПЕЧЕЛИ ПАС ЗА GOLOKA FEST 2018:

https://djambore.com/specheli-pokana-za-goloka-fest-2018/

По време на събитието ще има и уъркшопи. Всеки от посетителите ли ще може да се включи в тях? Какво ще представляват? Кои ще са „учителите“?

Имаме си класическа Хатха Йога с Калоян Божилов, която ще ни събуди в събота сутрин и всеки желаещ може да се включи. Имаме лекция на Еленко Ангелов – „рЕВОЛЮЦИЯ в съЗНАНИЕ“ #elenkoangelov. Ще се проведе и много интересна лекция на тема „Контрол над ума със звук„. Относно останалите уъркшопи и занимавки ще трябва да дойдете на място, за да ги преживеете. 🙂

Идваме! Ильо от 50 стотинки ще бъде хост на Феста… ЙОМРУК! Ще станем ли свидетели на поредното издание ЙОМРУК НА ЖИВО??

Да, той ще ни бъде хост. Ильо е една уникална личност, която не спира да дава и прави неща за развитието и поддържането на бг хип хоп-а. Освен водещ и репортер, нека не забравяме, че той е един от пионерите на българската рап сцена, който има още какво да й даде. Не един път сме ставали свидетели на неговия креативен характер, та относно ЙОМРУК-а на живо, кой знае… 🙂

Ще има ли warm up партита из страната?

Засега не сме планували, защото смятаме, че събитие от този вид няма нужда от предварително „запалване“, тъй като ТО вече гори в сърцата ни! 🙂

За всички, които се чудят… Защо не трябва да пропускаме Goloka Fest?

Ако сте жадни за нови, различни и разтърсващи позитивни преживявания – това е мястото!

Благодаря, избрахме си план и ще се видим на феста, за да утолим жаждата!