Terra: MATTER SERIES РАЗШИРЯВА ХИПНОТИЧНАТА ТЕХНО СЦЕНА В БЪЛГАРИЯ

Terra: MATTER SERIES РАЗШИРЯВА ХИПНОТИЧНАТА ТЕХНО СЦЕНА В БЪЛГАРИЯ

Terra a.k.a Теодора Дженкова е парти ветеран. Тя селектира и извлича музика повече от 10 години, кръстосвайки много от стиловете в електронната индустрия. Богатият ѝ музикален асортимент е изразен както с хипнотично и ефирно звучене, така и с динамичен интензитет. С годините тя определено се изгражда като човек, който „се съпротивлява на структурата“ и никога не се отказва да следва своите свещени идеи. Terra е едно от лицата зад концептуалната платформа Matter Series – поредица, която се фокусира върху дълбините на хипнотичния звук. Свирила е на една сцена с имена като Нес, Рубен Ганев, Van Morph, Ryan Elliott, Lucyd, Kwartz, Conceptual, P.E.A.R.L., Lea Occhi и др.

Като хора, които имат светлото усещане да я познават отблизо, ще ви споделим, че тя е изключителен професионалист, много дълбоко свързан с музиката, който не веднъж е клатил космоса ни и ни е хипнотизирал с произведенията си. Теди има супер сили и нямаме търпение да ви разкажем за тях!

Елена: Здравей, Terra, Теди, Терка Пантерка! Мед ни капе от душата, знаейки, че ще си поговорим с теб за теб и многото прекрасна музика около теб! Представи се с няколко думи на хората, които не те познават.

Тerra: Здравей, Ели-и-и! Много ми е драго да си поговорим, както само ние си можем. С няколко думи – аз съм това, което обичам и искам да бъда. Същността ми е смесица от ентусиазъм, свободолюбивост и дух на откривател. Аз съм инженер, поет, меломан и DJ… както и още 300 неща.

Как започна всичко, как започнa да изследваш техно звука и да се занимаваш с музика ?

Тerra: О-о-о, споменах вече, че съм меломан. Преди да стигна до електронното, минах през всякакви стилове. Винаги съм обичала музиката и съм се осланяла на нея за абсолютно всичко. Не знам в кой момент стигнах до техно саунда, но веднага разбрах, че това е музиката, която, както се казва, ме кара да настръхвам и-и-и от тогава до сега съм яхнала техно вълната… (смее се)

Кои бяха  основните предизвикателства и цели, когато започна като DJ и как те се промениха с времето?

Тerra: Да започна с това, че отначало не исках да се уча да миксирам, а бях обградена от DJ, имах и достъп до целия сет ъп, но тогава нямах тази жажда и исках само да се наслаждавам на музиката и да танцувам много.  Желанието да се науча дойде много по-късно. Буквално преди 3 години (мисля) започнах да миксирам и ми хареса адски много. Истината е, че не съм имала смели амбиции и големи мечти, просто отивам натискам „Play“ и се потапям в музиката. Амбицията ми винаги е била и ще бъде, да разказвам чрез музика и по този начин да покажа малка част от душичката си.

Кои са стиловете и изпълнителите, които са повлияли върху музиката ти?

Тerra: Както знаеш при мен хипнотичния саунд е на пиедестал, но обичам да смесвам различни стилово парчета и така изграждам една концепция, която да буди любопитството и интереса към следващото парче. Харесвам всякакви стилове, дори и такива, които не можеш да повярваш, че харесвам.  Винаги трябва да има малко experimental, break beat, minimal, a little bit of acid touch и още мно-о-ого. Инспирирам се от различни продуценти с хипнотична продукция, както и от лейбъли, като например Secuencias Temporales, AFFIN, KVLTÖ Records, Khoros Records и още многодруги.

Ти си едно от лицата зад платформата Matter Series.  Разкажи ни малко повече. Кой седи зад нея и какво да очакваме през идната година от вас?

Тerra: Преди около 2 години с моят приятел Петьо Рангелов а.к.а Sonnox започнахме почти на шега проекта Matter Series. Целта ни беше да разширим хипнотичната техно сцена в България, както и да отворим хората към малко по-трипи и хипно звученето. Тогава това звучене не беше популярно и будеше странни погледи и реакции, но все пак създадохме платформата и нашият много добър приятел Van Morph поканихме за първи гост диджей. След първото издание се появи огромен интерес от различни световни и български артисти, които изявяваха желание да се включат. Това разбира се даде един тласък на Материя и ето ни тук сега, продължаваме с пълна сила. А какво да очаквате – ами ще видите!

Колкото и да е трудно да се отговори, ще те попитам имаш ли фаворит от платформата и има ли някаква специална история, отговорна за някои от траковете?

Тerra: Наистина труден въпрос, тъй като всеки, който е записал за нас е изключително специален за мен. Тези хора са вдъхновяващи и се докосват до най-красивите кътчета на живота. Винаги е най-сантиментално първото издание и в случая е така – Van Morph – for life.

Какво вдъхновява твоето творчество? Как започва твоят творчески процес?

Тerra: Вдъхновението за мен е навсякъде. Вдъхновението винаги е там стига човек да се огледа и да го потърси. Такъв човек съм, че съумявам да виждам красотата около мен и да я попивам, за което съм изключително благодарна.

Можеш ли да ни опишеш състоянието на ума си по време на DJ сет? Какво поддържа това идеално състояние на ума и кои са разсейващите фактори? Има ли стратегии за по-лесно влизане в това състояние?

Тerra: Докато свиря се опитвам да се концентрирам в музиката и да я изживея. Не съм от много вдигащите глава от миксера. Съсредоточавам се и слушам музика. Разсейващи фактори винаги има. В клуб например има всякакви веселяци, които идват да си говорим по време на сет и решават да си излетят душата, което естествено е малко ангажиращо.

Какви са музикалните ти цели и мечти?

Terra: Имам намерение в даден  момент да започна да продуцирам, но не знам кога ще дойде този момент. Знам, че ще дойде обаче. За сега се нося по течението и се забавлявам. Влагам частичка от мен в това, което правя и се чувствам удовлетворена и щастлива. Музика винаги ще има и трябва да има.

Кои според теб са най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител?

Terra: Всичко според мен е много индивидуално, но все пак важно е да се влага мисъл в това, което се прави, да се влага любов и внимание и да се работи много. Истината е, че дори нещо да ни е страст, за да успеем да го овладеем отлично, се иска много ама много работа. Другото е да не се отказва и да дълбае за много музика.

И-и-и на следващите няколко въпроса искаме бързи, бързи отговори идващи от сърцето и душата! Любим трак?

Terra: Ако ме докосва, ми харесва. Наистина нямам само 1 любим трак, но просто произволно ще кажа Primal code – Snake charmers.

 

Нещото в което вярваш абсолютно?

Terra: В себе си.

Мото или цитат, близък до философията ти за живота?

Terra: Никога не си лягай преди да си се прибрал.

Какво ще пожелаеш на всички твой луди фенове? Хо-хо!

Terra: Да бъдат все така луди!

Къде ще ни поканиш, за да те чуем скоро?

Terra: На 10.02.2023г. празнувам рождения си ден в Микро с любими хора. Заповядайте всички, зад пулта ще са Cinnamint, Reneta, Sonnox и моя милост.