TERRA ~ DYED SOUNDOROM, D’JULZ, AFRIQUA & FRYKK – ОТ МЯСТОТО НА МУЛТИСЕТИВНОТО ПРЕЖИВЯВАНЕ

TERRA ~ DYED SOUNDOROM, D’JULZ, AFRIQUA & FRYKK – ОТ МЯСТОТО НА МУЛТИСЕТИВНОТО ПРЕЖИВЯВАНЕ

споделя: Мартина П.С.

снимат: Мери Адам/Милена Димитрова

След повече от двугодишно затишие клубната сцена на София преживява същински ренесанс. Петъчната нощ бе наситена на най-разнообразни парти събития, организирани в най-различни локации, които предлагаха цяла палитра от емоции и общо взето, на човек само желание и енергия му трябват. Ние нямаше как да се оплачем от липса на такива и решаваме да се отправим към легендарния бивш Black Box (в последствие Music Jam), локализиран на ул. Пиротска 5, който стана домакин на поредното TERRA парти – концепция за електронна музика, която последно време добива все по-широка популярност и започна да изгражда имидж на лейбъл, който определено си струва човек да посети.

Пристигаме на уреченото място след полунощ и приповдигната екзалтирана атмосфера на вече започналото с пълна сила парти, веднага ни обхваща. TERRA са от събитията, които привличат най-разнообразни посетители, обединени от едно-единствено нещо – любовта си към качествената електронна публика. Заварваме прилично пълна (но не и претъпкана) локация, приютила една колоритна бленда от познати и не толкова познати лица, които са решили да се довеят точното събитие.

От организационна гледна точка нямаме никакви забележки – мястото на ул. Пиротска 5, вече отдавна е изградило имидж на локация, която разполага с първокласна техника, безкомпромисен звук и разчупен интериор – съществени фактори за топ парти преживяване. Тук си заслужава да се отбележи и атрактивната визуална среда, която бе постигната с помощта на доста ефектни визуалицации, прожектирани през цялото време от мащабните LED екрани. Миксът от качествена музика и атрактивна визия осигури едно пълнокръвно аудио-визуално преживяване, което дари на посетителите с мултисетивно удоволствие.

Организаторите се бяха погрижили за всичко, като бяха решили партито да бъде на принцип изцяло безкешово плащане. За целта бяха осигурили специални пластики, които човек зарежда за определена сума за консумация, а постфактум разликата му се връща. След като чинно зареждаме картите в предверието, където вече са се събрали доволно количество хора, се отправяме към първия етаж на интериорното пространство, където е разположена и малката сцена. Не оставаме там задълго, защото вече сме крайно любопитни какво ще ни предложат звездите на настоящото издание – френските факири Dyed Soundorom и D’Julz, подкрепени от всенародният любимец Afriqua. Техните музикални продукции се радват на високо международно признание и всеки един от тях е оставил ярка следа в електронната ъндъргаунд музика, което бе силен мотив на запознатите родни електронни фенове да чуят и изпитат лично онова, което бяха приготвили те за участието си в София. Към имената се присъедини диджей Frykk, който подгря аудиторията по възможно най-достойния начин.

Гост-диджеите, които се сменяха на ротационен принцип предложиха една доста приятна бленда от денс, тех хаус и минимъл, което на моменти в съзнанието ни правеше изключително ярки асоциации с класическите композиции с характерно звучене от средата и края на 90-те, период в който електронната музика се превръща в религия. Това усещане бе особено силно в моментите, в които зад пулта бе Dyed Soundorom.

 

Увлечени в приятния аудио-вузиален вайб, както и на моменти в сладки разговори с приятели и познати в предверието, не усещаме как часовете се изнизват. Напускаме клуба към 5:30, но определено не сме сред последните – зад гърба ни още много парти фенове продължават да се забавляват с пълна сила, а ние си тръгваме с усмивка на уста и чувство на удовлетворение.

Организаторите от TERRA с гордост бяха отбелязали, че  TERRA ~ Dyed Soundorom, D’Julz, Afriqua & Frykk бе планирано като най-мащабната продукция на лейбъла до този момент, надграждайки музикално и мащабно вече отминалите събития. Не бихме могли да направим обективно сравнение между вчерашното преживяване и предходните продукции под лейбъла, тъй като това бе дебютното ни посещение, но преживяването определено ни допадна.

Очакваме с нетърпение следващото издание на TERRA и определено планираме да сме там!

Video playlist: TERRA ~ Dyed Soundorom, D’Julz, Afriqua & Frykk DJam – YouTube