Изложба и басс

Изложба и басс

гледа и се басси: Стаси

Този уикенд решихме да се заредим с малко културна енергия и посетихме изложбата на Mood Textures – Time machine. Авторката – Теодора Георгиева, ни пренася през миналото, настоящето и бъдещето, пресъздавайки виденията си. Виждаме както аналогови кадри, така и принтове на дигитални фотографии, а дори и няколко рисунки, въплъщаващи размисли относно сакралната геометрия и псайхаделиката. Атмосферата е приятна и леко мистична с клубното осветление в Micro.

Още по време на изложбата пространството започва постепенно да се пълни с хора и заедно продължаваме пътуването си през времето с космическа електронна музика. Лично ние не сме виждали парти, на което да има толкова хора още на откриването, че и преди него, явно никой не иска да изпусне и момент от изгряването на Miguel Records. Нощта е открита от Purple Banana Syndicate, които пускат в ред ph0tone, Inception, PK8000. Още няма полунощ, а в залата вече се усеща доста силно енергията на музиката и публиката. 

След 01:00 ч. Factor се качва зад пулта, а клубът вече се пръска по шевовете. Пълно е с хора вътре, пълно е с хора отпред, пълно е с хора даже в тоалетните. Всички скачат и за момент ни обхващат носталгични мисли за 4ката, усещането е същото, а то продължи в същия дух и през остатъка от вечерта. Филип закрива сета си с малко рапче от Спенс и направо ни хвърля в джаза. Изобретателността от Creative Minds е на лице (и на ум:).

Веднага след него на дековете се оказва Koleca – изгряващата звезда на столичната клубна култура. Забелязахме го още на HMSU Open-air 2020, когато се включи в традиционното състезание по миксиране на HMSU. Тогава от общия вот на организацията и публиката беше класиран на второ място. Очакваме да го чуваме все по-често сред лайн ъпите.

Малко преди 3 часа атмосферата става много дарк, а публиката не намалява по никакъв начин. Всички са в очакване на гостът на събитието.

L33 се качва на сцената точно в 03:00, за да избухне с час и половина сет (промяна, направена в последния момент, но пък добре дошла за всички). Даян кара дори и мъртвите да танцуват с гръмоБассен мед и се стига до пого пред сцената на няколко пъти. Демонстрира достойно за уважение отговорно поведение, като през цялото време не свали предпазната маска от носа си.

Разбира се, покрай партито ставаме свидетели и на не толкова красиви картинки и доста неадекватни изцепки, но пък хостът – Micro, се справя чудесно с пришълците, които развалят атмосферата с глупостите си. Изключително драматично преминаваме към back to back с DJите на Miguel Records и се обявява безплатен вход до края на събитието. Момчетата се представят запомнящо се, каквато е в крайна сметка и цялата вечер.

ZedBerg закрива партито и ни чупи краченцата като за край.

Благодарим на всички замесени, че ни поднесохте такава вечер. Смело можем да кажем, едно от най-добрите партита за тази година. Очакваме да чуваме все повече за Miguel Records и да се пръскаме по партитата им.

Да бичи басс!