Шепа Мерудия срещу (про)студа

merudia djambore.com

Шепа Мерудия срещу (про)студа

От DJambore.com нямаше как да не посетим петъчното Merudia : Album Launch & Killo Killo Banda(SRB) парти, като едни естети и ценители на добрата музика, разбира се.

Пихме к‘во‘ пихме и пушихме к‘во‘ пушихме, и ето ни, изтипосани в голямата зала, тъкмо по време на лайва на Сръбската (ех, колегите не спряха с тва “Сръбска“ ве – б.а.) банда KILLO KILLO banda. За тях можем да кажем, че бяха честни, откровени и не криеха, че пият (бидейки rasta – б.а.). На живо видяхме и чухме “харабийски“ хитчета, които ние не знаем, но които определено ни погалиха душата. Окей, след кратка справка, можем да ви кажем, че със сигурност на живо чухме и наблюдавахме Nije kraj и по-лично пиянското Litre dve (което оценихме по достойнство, т.е. дълбоко – б.а.), плюс още доста. Da sam znao, примерно, което не знаем защо ни напомня парче на Roots Souljah със Зафата, точно…. ама не съвсем, нали. И такива ни ти работи. Беше си супер!

merudia3След кратка пауза, логично лайвът продължи и със самите Merudia, подкрепени епизодично от NRG D и Zafayah (между другото, очаквайте последния скоро на гости в DJambore.com On Air по Радио „Реакция“, подробности скоро ТУК). Мерудия изскочиха в пълен състав – Нико – барабани, Петър – перкусии, Йоана – бас, Весо – глас, китара, Ралфи – глас – Християн – кавал, мелодика…

На живо чухме „Когато съм себе си“, тийзър бяхме чули още преди дни нейде из нета, а цялото парче прослушахме за първи път във финален вид в записа от гостуването на Merudia при колежките от предаването ФАРС по Радио “Реакция“ (чуйте го и вие – б.а.). Естествено, последваха и други тракове, които не бяхме слушали преди, между които обаче, се прокраднаха и добре познатите ни „Сто двай’с три Иракли“, Minimum Stress, с кратко включване от NRG_D  и култувото „Помни“, съвместно с Ndoe и Zafayah. Помним само, че лайвът завърши с грандиозно изпълнение точно на последното парче, за жалост без Ndoe. Но както и да е, вайбът си беше там, музиката и емоцията, непризнаваща граници – също! Е, лайвът съвпадна и с рап-лайв-сбирщина в малката зала на Mixtape 5, затова нямаше как да не хвърлим и едно ухо/око и на брат ни ЖЛЪЧ, подкрепен от една сюрия диджеи.

След лайв-а в Голямата зала обаче, логично, партито продължи с афтър такова и специална селекция на Selector Lazy Face, с която, партито също и стартира (забравихме да отбележим, а и както винаги, закъсняхме). За финал бихме резюмирали, че ивентът беше „медец“ особено за феновете, изгладнели за истинска органична музика (не за техно и бас маняците, още по-малко – за малките басърки, сори (още повече беше и 18+)). С няколко думи – насладихме се пълноценно, а сега очакваме да разберем само как можем да се сдобием с първия дългосвирещ албума на “Мерудия”.

За любознателните – мини турнето на сърбите KILLO KILLO banda е продължило и във Велико Търново: Killo Killo Banda (SRB) – V.Turnovo / club Melon / 29.10, без да имаме инфо как е протекло там. Но като цяло, от DJambore.com ни става доста мило на душичките като видим, че смислени и интересни музикални ивенти се случват и извън Столицата (aka „Кофия“ както викаше Горския… – б.а.).

Желаем ви много любов и топлина, с шепа мерудия през предстоящите зимни вечери, прЕатели.

P.S. И греяно винце 🙂