Нямало едно време After Fest…

After Fest

Нямало едно време After Fest…

За After Fest – a няма определено време, нито пък място. Той е въпрос на желание, музикален вкус, упоритост и свобода. Така и се случи първото му издание, което се проведе на 3-ти, 4-ти и 5-ти септември на поляната при хижа „Момина скала“. Стана така, че пак си спомних, че от Витоша по-високо нема.

Чувал ли си за открит фестивал, който събира за цели три денонощия 12 от най-яките български групи на една сцена и при това е… безплатен? Еми, значи не си разбрал за After Fest – a и само може да се надяваш следващата година фестивалът да се случи отново. Въпреки времето и настройките…

02

Отдавна не бях ходил на толкова свободно събитие, затова и времето се изсмукваше във въздуха, независимо дали нощта беше още млада, дали капки се приземяваха на главата ми или звездите зяпаха Oratnitza отгоре. Затова нямало едно време After Fest, а имало на Витоша едни плавни хора, които три дни яли, пили, свирили, слушали и се веселили.

За мен After Fest 2016 се случи само за денонощие и половина, но това не ми попречи да се вкопча като в топъл юрган за яките изпълнения на Белонога, Vlada Tomova, Oratnitza, smallman (първата вечер, 3-ти септември) и So Called Crew и Out In Space (втората вечер, 4-ти септември).

01

Спомените за 50% от фестa си остават цялостни. То не бяха кръшни хора по време и около Гано, Гано и гоненето на таралежи и костенурки. То не беше омагьосване с жиците на smallman, пронизващи витошкото светило и вкарвайки ме в другия филм. То не бяха огнени ръкохватки и схватки с проницателни димки…

05

Въпреки, че After Fest отново ме накара да повярвам, че такива неща могат да се случат на въпреки, то няма как да похваля леговището ми – хижа Планинец. Заради чистотата и любезността вътре, съжалих, че не съм си взел палатката, за да остана още две вечери на фестивала. Та, така изпратих After-a подобаващо, все едно махам на лятото да се върне с жлъчното изпълнение на So Called Crew в тричленен (триглав) състав. Жлъч, Гена и Trashera загряваха и разсмиваха напъпилата публика с негативни и втъкващи рими. „Споко, чичо дюнер няма да те нарани въобще“ и още по-споко – ще продължаваме да растем от корена до короната. Тръгнах си в немилост и пропуски на останалите сили в програмата за вечерта – Southwick и Lady&Gents.

After Fest – ът беше нависоко и скочи натам с точно око. Затова трябва да пребъде и през 2017.