ON!Fest 2013: За Modstep-a и PRO-тата

ON!Fest

ON!Fest 2013: За Modstep-a и PRO-тата

Третото издание на ON!Fest (20-22 септември 2013) изстрелва в орбита неоткрити таланти и зарежда с як дръм енд бейс.

MusicPRO – най-голямата българска музикална борса, отново ще се проведе в рамките на ON!Fest на 21 и 22 септември 2013 г. Второто издание ще включва търговско изложение, конференция и шоукейс програма – всички с международно участие.

Освен всички замислени калабалъци по време на MusicPRO ще се проведе музикален конкурс за млад български изпълнител или група. В “NESCAFÉ® 3in1 CAREER BOOST” могат да участва музиканти от всички стилове. Награда за победителя е обещаваща: запис, пост-продукция и издаване на дебютно EP, заснемане на промоционален видеоклип и пълно мениджърско, букинг, PR и продуцентско обслужване и обучение за 3 месеца. Срокът за участие в надпреварата е 15 август, а условията са на musicpro.bg.

On!Fest Организаторите на MusicPRO имат амбицията  да развият международната музикална борса  не само у нас, а и на Балканите, като  едновременно с това качеството и  практическата насоченост на събитието ще  подпомогнат развитието на българската  музикална индустрия.

Програмата на ON!Fest включва и  задължителното парти „HMSU Класика“.    Тазгодишните избраници са: Modestep, Black  Sun Empire и Total Science.

Първите гости, които ще представят новата  вълна в електронната музика са Modestep,  познати с хитовете си Sunlight и Feel Good.  Братята Josh и Tony Friend. Бандата обикаля  света през последните три години заедно с  китариста Nick Tsang и барабаниста Matthew Curtis и миксира суровата сила на рок китарата с парти заряда на дръм енд бейс и дъбстеп. По време на ON!Fest Modstep ще са в  DJ-set формат, който включва изпълнения на живо на Josh и специална DJ-селекция на Tony.

Другият гост на партито на ON!Fest e трио, което също включва братска кръвна връзка. Milan и Micha Heyboer и техният приятел от ученическите години Rene Verdult кръщават групата си Black Sun Empire като заигравка с Black Sun Crime Syndicate от комикса на Star Wars. Холандското дръм енд бейс трио стартира с трип-хоп и техно музика, а в средата на 90-те завзема света със специфичното си тъмно, твърдо, neurofunk звучене, вдъхновило редица съвременни артисти. Достигат световна известност не само като продуценти и диджеи, но и чрез управлението на четири  лейбъла.

Jason Greenhalgh и Paul Smith са хората, които за много дръм енд бейс ентусиасти имат статус на полубогове. Това са и имената зад Total Science – третият гост на „HMSU Класика“. Jason и Paul са активни от зората на дръм енд бейс музиката, като основават първия си лейбъл Legend Imprint през 1994-a под името Funky Technicians. Дуото е оставило смайващо наследство и плеада от успешни лейбъли и тракове, които покриват целия спектър на жанра и са издадени от всеки иконичен d&b лейбъл, който съществува. Total Science посочват хип-хопa и джънгъла като основно влияние върху звученето си, което се развива постоянно вече повече от 20 години.

Ограничено количество билети за партито и ON!Fest вече се продават в мрежата на EVENTIM.BG. Следи DJambore.com, за да разбереш как можеш да спечелиш билети.

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=f9EM8T5K6d8]