Madchild и Shifty Presidents в Mixtape 5. Резултатът – 100% рап, плюс още едно парти за феновете.

Madchild cover

Madchild и Shifty Presidents в Mixtape 5. Резултатът – 100% рап, плюс още едно парти за феновете.

Здравейте, другарчета! Вие отново сте с журнал(ЪТ Мьй) за ърбън ънърграунд алтернейтив клубен живот, с лек и неприкрит афинитет към хипхоп, което би трябвало да ви радва. Ако не – сори, дюудз, вие губите…

снимки: Кристина Спасова

Та, ще си говорим за лайв-а на канадския рап ветеран Madchild, за отсъстващия Dirty Dike и за заместилите го в програмата за вечерта, не особено известни у нас, пичове от Shifty Presidents. Започваме!

Часът отново е около сто и кусур, а ние отново си стоим около Mixtape 5 и… чакаме. Алкохол – не употребяваме! Просто си чакаме мълчаливо, тактуваме тихичко и чат-пат си порапирваме, колкото да не забравим за какво сме тук.

Добрата новина е, че ни предстои концерт (ако „концерт“ вече не е твърде ретроградна дума, в конспекта на модерния сваг ъндър ърбън найт лайф и т. н. – б.а.) на Madchild – кален в хиляди битки рап шампион, недостижим лирик и член на легендарната група Swollen Members. Лошата новина, за жалост, е отсъствието на Dirty Dike от лейбъла High Focus, който трябваше да излезе на сцената същата вечер, заедно с DJ Sammy B-Side (**р за Bulgaria Air! – б.а.). За жалост… на повечето фенове, които, по скромното мнение на автора, бяха дошли предимно за англичанина. Но, концерт на Dirty Dike ще има, а билетите закупени за Madchild ще важат и за концерта на Dirty Dike (плюс едно безплатно питие, почерпка от организаторите, заради така стеклата се… ситуация. Cheers, Phat Bride!) Така че, просто чакаме повод за ново парти, без да се оплакваме, нали? Нали?!? НАЛЕ?!?

Madchild Mixtape 5Влизаме по време на участието на Shifty Presidents. Бял пич с брада, син баскетболен потник и черен гол „badman“ рапер „гърмят“ потни от сцената. Бийтът е алтернативен, същевременно – хардкор. За някои по-истински (разбирай true headz – б.а.) БГ рапери и прЕатели, изпълнението на последните било „смешка“ и „прикриване на бакиите“, но ние така не мислим! Изкефихме се на макс, плюс това – лично си закупихме албума на последните (озаглавен „F**k the industry“, което, само по себе си, е достатъчно ъндърграунд) за 2 лева (колкото са таксите за внос в страната), вместо за 10, понеже сме готини, а и „журналисти“ (т.е. пишем хубави статии – б.а.). Та…

След кратка пауза, колкото за по бира и буквално – въздух, се връщаме в голямата зала на Mixtape 5, прЕатели. На сцената е, не кой да е друг, а самият, the one and only, MADCHILD!!! Пичът с респектиращите (и малко странни) лицеви татуси, с черни очила и тениска, тъкмо ни сцепваше подобаващо с груби дрезгави рими. Чухме Crazy, Monster, Tiger Style и к’во ли още не, но не това е най-важното (всеки влиза в YouTube, всеки може да чуе туй-онуй, така че, оправяйте се сами – б.а.)Важното е, че на родната хипхоп сцена става все по-добре (да не пропускаме – чухме също и позитивния трак It Gets Better, чуйте го и вие, за да се почувствате това подобрение – б.а.).

На финала ще заключим, че истинските хипхоп фенове се изкефиха, социализираха, някои – напиха, и като цяло, си изкараха добре. Гарантирам, говорил съм с хората… Събитието бе добро (ако сте фенове на истинския здрав хард кор рап), а и така, с отсъствието на Dirty Dike, който, по думите на организаторите, ще дойде след седмица-две, имаме нищо по-малко от още един повод за парти, прЕатели! Така че, усмихвайте се повече и наблягайте на хубавата музика, пред алкохола и опиатите. И станете малко по-хардкор най-накрая, че ми писна от блудкавите ви поп повърни, мерси! Мир!

P.S.: За пропусналите – изгледайте тези видеа от перформънса на Madchild, докато благодарите на BlinkYouth Naidenov (както направихме и ние, понеже бЕхме опропастени… – б.а.).

[media link=https://www.youtube.com/watch?v=32NDY_nVUsM&feature=youtu.be]