Here come the LORDS OF THE UNDERGROUND & BAHAMADIA

Here come the LORDS OF THE UNDERGROUND & BAHAMADIA

Привет, привет, ето ме след поредния хип хоп концерт.

Миналия четвъртък, 26.09.2019 г., в клуб Mixtape5 се случи може би един от най-добрите лайвове, на които съм присъствала – HHS Vol.12:
LORDS OF THE UNDERGROUND and BAHAMADIA (а те всъщност са повече от тези, за които съм писала и можете да намерите тук). Защо го категоризирам като такъв ли? Ами-и-и продължете да четете.

След големия удар на HIP HOP SOULS лятото, във Варна, с нетърпение очаквахме да ударят и в София. Тук се чувствам длъжна да вметна малко повече информация за летния лайв. Датата беше 1-ви август, както вече споменах във Варна, и по-точно в бар Cubo – на брега на морето. Партито беше част от световното турне по повод 40 години от създаването на хитовото парче Rapper’s Delight на Sugarhill Gang.

Освен двама от основателите на групата – Henry „Hen Dogg“ Williams и Guy „Master Gee“ O’Brien, те бяха подкрепени от легендите Grandmasters Melle Mel и Scorpio от Furious 5, както и от DJ C-STYLES. И се получи жестоко. Като за начало барът пръскаше! Имаше хора на всякакви възрасти (буквално от 4 до 60+) и от всякакви националности. А артистите направиха страхотно шоу, подгрени от DJ SKILL. Всички пееха и подскачаха в ритъм, съответно за края имаше и брейк…

23 дни по-късно, на концерта на BIG DADDY KANE, ексклузивно научихме какво ни готвят хип хоп душите. И така стигаме до главната тема в писанието ми.

Един грандиозен лайв, само ако съдим по имената, които участват.

LORDS OF THE UNDERGROUND and BAHAMADIA

BG Support – The Top Stoppers / DAYO / STARTERAs/ X-Team

Организаторите бяха подготвили кратко представяне за всеки един артист/група. 10 поредни дни разкриваха във фесйбук събитието кои ще участват, а седмица преди голямата дата вече разполагахме с lineup!

LOTUG, BAHAMADIA и DJ Eclipse пристигнаха още в сряда, когато Йоко е станала свидетел на нещо уникално. Сега, след толкова години на сцена, лордовете и Bahamadia са се запознали във фоайето на наш хотел. Йоко описа случката в личния си профил във Facebook. Надявам се осъзнавате мащаба на това „дребно“ събитие (а аз  също успях да засека Bahamadia с DJ-я)…

Четвъртък. 26.09. Едва избутах деня… Към 23 часа бях в клуба, където вече на сцената бяха THE TOP STOPPERS! Лайвът изглежда вървеше по зададения предварително lineup, по-късно Йоко потвърди и специално отбеляза, че това ще бъде цел на MIXTAPE. Така че, искам да Ви обърна специално внимание тук. Хора, ходете навреме, за да няма лоши изненади.

След любимия квартет, бяха на ред не по-малко любимите X-TEAM, подкрепени от DJ DELIGHTFULL. По време на тяхното участие, чухме някои тракове от чисто новия албум на Mistik Power – Avenue Rap. Честно казано, дори само до тук лайвът беше доста емоционален. Най-вече заради факта, че рядко виждаме X-TEAM в целия си блясък, а вече и Стопърсите…

Последва кратка „почивка“, която беше необходима на следващите музиканти, за да се подготвят. Разбира се, че говоря за DAYO.

Още в началото като видях, че те също ще са част от HHS vol.12, много се накефих. Музиката, която правят е магическа! Усещах колко вълшебно ще повлияе и тук и съвсем не сгреших. Групата ни изненада със специално подбран хип хоп сет за повода и успяха да хипнотизират всеки. Мисля, че колкото и да Ви описвам тяхното изпълнение не бих могла да го предам толкова точно. Беше един път!

Съвсем неусетно преминахме към DJ сета на Starteras, който беше придружен от танците на B-Boys и B-Girls. Отново супер готин момент. След меда за ушите, последва и за очите 😍

И ето ни пред Bahamadia и DJ Eclipse! Дамата ни разцепи. Редеше супер бързо дори и на живо, удивително е! Цялото ѝ old school излъчване също много допринесе за обстановката. Беше супер риъл шит!

И като казах риъл шит… Here come the Lords, funky child!!

photo:
LeMouseRat Photographie

Още с първия трак, който изпълниха ни взривиха! Всъщност няма друг вариант, всички техни песни за мега гърмеж. Сценичното им поведение беше супер неподправено, ако мога така да се изразя. Много се забавлявах и истински се наслаждавах да ги наблюдавам и слушам. А самото им участие си беше цяло шоу, в което почетохме и другите големи в ъндърграунда със специално подготвен микс. Донякъде момчетата от LOTUG ми напомняха за ONYX, но ми допаднаха повече! Видях ги за пръв път и с нетърпение ги чакам отново, ако не на родна територия, то поне в Европа.

В началото заявих, че това е един от най-добрите лайвове, на които съм присъствала и е така, защото нямам никаква забележка! Всичко от събитието във фейсбук до края на лайва беше изпипано в детайли. Щеше ми се да има повече хора… Но независимо от това, аз, както вероятно и всеки, който присъства, си тръгнахме с широка усмивка и преизпълнена душа с хубави емоции!

Респект за организаторите – Hip Hop Souls, MIXTAPE5 и за всички участници. Беше ВЕ-ЛИ-КО!