Big DADDY Kane. Same as it never was.

Big DADDY Kane. Same as it never was.

Здравейте, джамборийци!

След лятната ми статийна почивка, ето ме отново, за да ви разкажа за поредното незабравимо събитие. На 23-ми август, петък, Татенцето на хип хопа заби в Mixtape 5. Целият лайв беше уникален! Подгряващи на BIG DADDY KANE бяха 1/2 Лого5-а – Григовор, както и DJ SKILL & JOSE, оприличавани в тази си комбинация като Ударната група (плюс, минус още няколко пловдивски имена) и DJ Akasha & Atila. По време на лайва за цялата хип хоп енергия допринесоха и break танцьорите, поканени специално за събитието. Станахме свидетели на ексклузивни ремиксове, акапели и легендарни групировки (може би на сцената със Skill и JOSE изскочиха и Поднулевия и Черния?!).

В тази статия, обаче ще ви оставя в ръцете на София Терзийска, която ще разкаже как е било партито през нейния поглед. Аз, с помощта на Rock on Jamz, имах една тайна мисия и поради този факт, не мисля, че бих отразила събитието адекватно… Затова днес ваш разказвач е София, а аз ще се постарая скоро да разкрия тайната задачка…

снимки: Велико Балабанов

София:

Влязохме в Mixtape 5 малко след 22:30, на сцената вече беше ГРИГОВОР. По мои спомени това беше първото му солово участие от доста време насам. И никак не беше зле. Даже имахме удоволствието да чуем познати тракове като TL;DR върху непознат бийт. 😀 Беше странно, различно, но и много готино. Което, с поканата на доктора по правоговора, вдъхнови и двама BBoy-и да разцъкват на сцената. В интерес на истината, все още нямаше толкова много публика, но това прави цялото нещо още по-чаровно.

Грандиозно излизане от DJ Skill и Jose. Както вече Алекс сподели, те са част от Ударната група и за наша огромна изненада на сцената се появиха и Поднулевия, и Черния. И макар, че от толкова много години не са излизали пред публика, ни заляха със силна енергия, която в комбинация с нашия ентусиазъм създаде истинска експлозия! По-често трябва да забиват, защото кокалите ни се счупиха, а тепърва предстоеше най-хубавото…

След тях дойде ред на Atila и DJ Akasha. Част от главните организатори, благодарение на които това събитие стана реалност. А тяхното изпълнение, както винаги, беше супер силно. Ако поне веднъж сте били на техен лайв, със сигурност Ви е направило впечатление на първо място синхрона помежду им. А оттук нататък идва и способността им да усещат публиката и дори да я контролират. Двамата тотално ни разчупиха за Big Daddy Kane. Но преди него… дойде моментът за-а-а breaking cypher-а!

Тези BBoys и BGirls ни напълниха очичките… Успяхме да разпознаем BBoy The Kid (Monstribe Crew), BBoy MIR (No Name Crew), BGirl Yani (Sleepwalkingz Crew) и BBoy Garfield (No Name Crew). Беше жестоко! Страшно много допринесоха за цялата хип хоп обстановка.

След B-шоуто излязохме малко да си вземем въздух, защото не остана след толкова хубава бг програма.

И-и-и по план остана да излезе не кой да е, ами BIG DADDY KANE.

Той изпълняваше песен след песен, понеже когато имаше паузи, ние не спирахме да крещим и да викаме с цяло гърло. Съдрахме ги тия гърла.

Цялостно шоуто, което ни предостави остана незабравимо. Самият факт, че е на 50 години, сам на сцената, и не спира да избухва мощно, е достатъчно респектиращ. Изпълни едни от най-популярните и любими сред феновете си тракове – Ain’t No Half-Steppin’, Smooth Operator, Cause I Can Do It Right… Разбира се, послушно му пригласяхме на всеки от тях.

Общо взето бяхме истински добри деца, пред татко си. За момент се сформира и пого, но Тате влезе между нас и го прекрати. Респект за което, тъй като най-често ние, жените, сме пострадалите. А на последния трак излязоха BBoy The Kid и BGirl Yani по покана на BDK и имаха честта да танцуват до него. За съжаление с това приключи и лайвът. Но не и купонът. Грамофоните отново попаднаха в ръцете на DJ SKILL.

В заключение. Събитието се движеше навреме. Нямаше забавяне, а само хубави изненади. Цялостно подборът на родните артисти и break dancer-и беше жесток. Ще запомня събитието като едно истинско хип хоп изживяване. От началото до края. И тук е момента специално да благодарим на организаторите ROCK ON JAMZ и Mixtape 5, че поддържат и развиват хип хоп културата у нас! В клуба за пореден път се случи нечувано събитие. Ако сте го пропуснали, то поне елате на предстоящите…