Hellow Summer с Metropolis в Борисова [+Etapp Kyle, Etapp Kyle & Traumer]

Hellow Summer с Metropolis в Борисова [+Etapp Kyle, Etapp Kyle & Traumer]

Здравейте, прЕАтели!

На 23 юни отново бяхме свидетели на култово Метрополис парти, за което почитателите на техно-звуците очевадно бяха зажаднели – Metropolis pres. Hello Summer w Alex Do, Etapp Kyle, Traumer.

За партито пак можем да кажем, че не помним много (освен супер-доброто общо впечатление, което ни остави – б.а.). Под покрива на спортна зала София, в дълбините на Борисова градина, се събраха отново музикалните ентусиасти за да почетат тримата Римски Богове на техното – Traumer fr [RA], Etapp Kylede [RA] и Alex.DO de [RA].  Предразположени от горската атмосфера и с подкрепата на резидентите на Метрополис, тримата успяха да зададат един силен старт на летните изживявания, както само тази организация си знае (Мерси, Симоно – б.а. ☺). Естествено, не и без помощта на артистите от дневната част на ивента. Но нека не започваме през главата, за краката…

Партито бе разделено на „дневна“ и „нощна“ част, а конкретният line up или timetable, както явно е по-популярно в тези среди, бе следният →

Hello Summer DAY
18.00 – 19.00 – Petar
19.00 – 20.00 – Jassen Petrov
20.00 – 21.00 – Vesselin (чийто профил издирихме толкова трудно из Face-a, та ние дори не сме абсолютно сигурни дали това наистина ТОЙ!? – б.а.)
21.00 – 22.00 – And+raw

+

Hello Summer NIGHT
22.00 – 23.00 – Zimone
23.00 – 00.00 – Shade
00.00 – 01.00 – Miss Lidiya, DJ Smurf
01.00 – 03.00 – Traumer
03.00 – 05.00 – Etapp Kyle
05.00 – 07.00 – Alex.Do
07.00 – 08.00 – DJ Steven, Ziggy

Партито събра всички, неходещи на HippieLandia и насочи естетически фриволно вниманието на парти-народа върху едно по-извисено електронно изживяване с включена щипка (както казват във Враца) „копанье“ (What? – б.а.).

Естествено събитието не мина и без известни затруднения. Първоначално обявената и доста рекламирана локация Nu Boyana Film Studios беше заменена (поради предполагаемо разваляне времето) от Зала София в Борисовата. Последната беше достатъчна по размери, но не й ли липсваше специфичната Римската атмосфера? Hell No, идЯ‘лно си беше – бихме откликнали тук от първо лице… OK, първоначалният отзвук от смяната на локацията беше очаквано доста негативен (живеем във България – б.а.), но като се замислим, на партито не му липсваше нищо. Сиреч – нито течеше (буквално – б.а.) пот от тавана (както друг път), нито беше задушно, нито имаше проблем да излезеш за малко навън, на въздух и т.н. С две думи – беше идеално! Музиката, приятели, прави атмосферата. А и двете бяха на лице, в съботно-неделното техно-изживяване, което ни спретнаха METROPOLIS и компания. Подробностите –-> по долу:

P.S. Между другото, в същото време залата Nu Boyana Film Studios беше окупирана от друг състоящ се по това време фест, за който, може би, ще ви информират колегите от DJambore.com (дерзайте и следете – б.а.).

Влязохме малко преди 01:00, или – малко преди края на сета на Miss Lidiya и DJ Smurf, за който предполагаме, че е бил супер (присъствалите по това време на сто процента ще кажат по-добре – б.а.).

Последва Traumer, който ни пусна малко магически звуци (които някои биха оприличили и като „много як сет“) – чинели, барабани и ритмичен бас… и така до края. Омагьоса ни и завърна нежно обратно в джунглата (но не по онзи очакван начин, по който го прави jungle музиката, примерно, а някак по-индиректно и завоалирано – б.а.). Пуснете си ТОВА до края… та, е – така!

Последва Etapp Kyle – може би гвоздеят на вечерта, щe кажат някои (но ние от DJambore.com ще запазим безпристрастност) с очаквания от мнозина „немски суров бергхайнски звук“. Окей, всъщност – така си и беше. Но кой ли помни (ние бяхме заети да танцуваме и чувстваме – б.а.).

Чуй неща на Etapp Kyle в Soundcloud, за да поддържаш ритъма от онази вечер. Немците пръснаха, от сега да знаеш – б.а.!

Alex.Do изненада с много енергично техно, по мнението на някои. Според други – пусна пелената. Чуйте този микс. Ама целия! Мерсим – б.а.

Между 07:00 и 08:00 DJ Steven и Ziggy ни пръснаха с типичните механични звуци. Очаквано! И какво друго… ?

И неусетно времето ни достигна до своя край. Все пак, не забравяйте, че това е само текст, а музиката, приятели, е в интернетНо е много по-яко да я усещаш на живо. Ровете се, гответе се. Идва ново парти. Добре, че е животът (или пък – добре, че е партито ли)… Размишленията оставяме на вас. Лека нощ и добро утро, прЕАтели <3

Видеа от ивента – на страницата на самия ивент във фейсбук.

Благодарности на Kristiyan Stamenov, Marto Peev, Yunis Mohamed, Allexandra Nikolova и Симона Тинчева за труда, спомените и фактологията [<3 U], на организаторите, и всички, които споделиха това чувство в събота вечер!